Τελευταία νέα
Δεν κοπάζει η οργή των μαθητών στη Γαλλία: «Το κράτος σκότωσε την εκπαίδευση» [εικόνες – βίντεο] Κουτεντάκης (ΕΛ.Α.Σ): «Εξάντλησαν την εφεδρεία πριν τη χρειαστούν» – Βλέπει νέο δημοσιονομικό χώρο τον Απρίλιο και «προεκλογικό δώρο» Τσίπρας: Ήρθαμε για να κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή-Ποιους χαρακτήρισε “σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ” Τσίπρας : Αν δεν υπήρχε η ΕΛ.Α.Σ. ο Μητσοτάκης θα είχε έναν εύκολο περίπατο Οι προτάσεις της Κομισιόν για να αποφύγει «νέους Όρμπαν» – Δέσμη μέτρων για την ένταση νέων χωρών Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά της επίσκεψης Ρούμπιο: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» [εικόνες – βίντεο] ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 7,4 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί εντός Ελλάδας [εικόνες – βίντεο] Το σχόλιο Τσίπρα για Μελέτη και… εκβιαζόμενους εργοδότες: Οι σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες – Αυτοί μας κυβερνάνε Live η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Βενιζέλος: Η Αθήνα είναι πόλη και χώρος αναστοχασμού πάνω στην πολιτική της ιστορία Φίλιππος Καμπούρης: Είχαν στήσει 25 εικονικές εταιρείες από το 2021 – Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η ζημία στον ΕΦΚΑ
Efsyn.gr

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 7,4 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί εντός Ελλάδας [εικόνες – βίντεο]

Ακόμη ένα χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων από την ΑΑΔΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, ελεγκτές του ΔΕΟΣ εξάρθρωσαν οργανωμένη επιχείρηση λαθρεμπορίας.
Αξιοποιώντας πληροφορίες και δεδομένα από τα συστήματα της ΑΑΔΕ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, κατασκευής φερέτρων και άλλους αποθηκευτικούς χώρους.
Οι ελεγκτές βρήκαν και κατάσχεσαν:

Τη μεγαλύτερη ποσότητα τσιγάρων, που βρέθηκε στο εσωτερικό της χώρας (7,4 εκατομμύρια τσιγάρα γνωστών εμπορικών σημάτων)
Φορτηγό βαρέου τύπου (τράκτορας) ΔΧ με παραποιημένα χαρακτηριστικά και πλαστές πινακίδες
Επιβατικό όχημα ιδιωτικής χρήσης και ένα δίκυκλο όχημα
Ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ).

Τα ευρήματα των ελεγκτών οδηγούν σε μια καλά οργανωμένη δομή διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων. Η χρήση μισθωμένων χώρων, οχημάτων με πλαστές πινακίδες και παραποιημένα στοιχεία αναγνώρισης, στόλου μεταφορικών μέσων με σκοπό τη διακίνηση και διάθεση καπνικών προϊόντων, συνθέτουν την εικόνα ενός δικτύου, που λειτουργούσε μεθοδικά για την αποθήκευση, μεταφορά και διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων στην αγορά.
Τα τσιγάρα βρέθηκαν τοποθετημένα μέσα σε ξύλινες κάσες και συσκευασμένα έτοιμα προς διανομή. Οι κάσες είχαν επενδυθεί με μεταλλικές ράβδους, με σκοπό να μην ανιχνεύονται τα καπνικά προϊόντα από το x-ray.
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπερβαίνουν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Δείγματα καπνικών αποστέλλονται προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία και στις εταιρείες, που εκπροσωπούν τα σχετικά σήματα για να εξεταστεί η γνησιότητά τους. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων προσώπων και διασυνδεδεμένων κυκλωμάτων.
Δείτε εικόνες και βίντεο από την ΑΑΔΕ

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...