Τελευταία νέα
Η Hello Kitty κατακτά το Σικάγο με το μεγαλύτερο καφέ του κόσμου Ο Γεράσιμος Σιάσος νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων Δεν πείθουν: Προβληματισμοί για το κόμμα της Μ. Καρυστιανού Υπόθεση Ντόκου: Ο Τσουκαλάς ζητά έρευνα και πόρισμα – «Είναι ο αδύναμος κρίκος της Εθνικής Ασφάλειας» Μαρινάκης για τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «H ανοχή είναι το λίπασμα της ανομίας» Υπό ελληνική παρακολούθηση αγγελοκαρχαρίας – Είναι από τα πιο απειλούμενα είδη καρχαριών παγκοσμίως Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα Ο υπερτυφώνας «Μπάβι» απειλεί νησιά των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Καραμέρος Νέα απόπειρα δραπέτευσης από τη δομή – κολαστήριο της Σιντικής ΕΛΑΣ: Το νέο πολιτικό σπίτι της Κεντροαριστεράς αδειάζει την Κουμουνδούρου Γιώργος Καραμέρος: Παραιτείται από τη βουλευτική του έδρα – «Στήριξα εξαρχής τον Αλέξη Τσίπρα»
Moneypress.gr

Αδειάζουν τα αποθέματα φυσικού αερίου στην ΕΕ – Υποχώρησαν στο 28%

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της ΕΕ είναι ασυνήθιστα χαμηλά για αυτήν την εποχή του χρόνου, μόλις στο 28%, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe, με φόντο τις αυξημένες τιμές, γεγονός που καθιστά την ευάλωτη καθώς ο ανταγωνισμός με την Ασία για το LNG εντείνεται.

Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν προτρέψει τα κράτη μέλη να προετοιμαστούν για παρατεταμένες διαταραχές και εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβίωσης των μέτρων για την ενεργειακή κρίση που εφαρμόστηκαν το 2022.
Gas Infrastructure Europe

Οι αυξήσεις των τιμών περιορίστηκαν από τον θερμότερο καιρό και την αυξημένη παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, γεγονός που μειώνει τη ζήτηση.
Σε αυτό το κλίμα, τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αυξήθηκαν στα 50 ευρώ ανά MWh, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο σημείο των τριών εβδομάδων, αφού η ομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν μείωσε τις ελπίδες για επικείμενη κατάπαυση του πυρός.

Κομισιόν: Αρχίστε να γεμίζετε από τώρα τις αποθήκες
Να αρχίσουν να γεμίζουν τις αποθήκες φυσικού αερίου, «το συντομότερο δυνατό» για να προετοιμαστούν για τον επόμενο χειμώνα, κάλεσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ η Κομισιόν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επαναλάβει ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για τον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο, αλλά ενθάρρυνε τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές και να διασφαλίσουν τα αποθέματα εν όψει του χειμώνα.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 70% από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 28 Φεβρουαρίου 2026 και αυτό αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι εταιρείες δεν αγοράζουν φυσικό αέριο για αποθήκευση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...