Τελευταία νέα
Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: «Απάντηση»… κατ’ ευφημισμόν για τις απολύσεις Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον Ανησυχία για τη Μονή Σινά: Γιατί η εισαγγελική πρόταση απειλεί τη διαπραγμάτευση Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής Δίκη για Τέμπη: Με τη φωτογραφία της κόρης του στα χέρια κατέθεσε ο Ηλίας Παπαγγελής – «Αυτή είναι η Αναστασούλα» Γ. Φλωρίδης: Κακούργημα από το πρώτο ευρώ οι τηλεφωνικές απάτες – Οι αλλαγές σε κληρονομικό και ιδιοκτησιακό δίκαιο Θεοδωρικάκος: “Αν συνεχιστεί η διεθνής κρίση θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα” Ελένη Καρακάση: Έγινε ανάδοχη μητέρα – «Ήρθε το παιδάκι μας στο σπίτι» Αναβάλλονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ ΝΑΖΑ για τις 7 Οκτωβρίου «The Batman Part II»: Διακόπηκαν προσωρινά τα γυρίσματα στο Λονδίνο Φλωρίδης: Κακούργημα οι τηλεφωνικές απάτες Το τελευταίο «τανγκό» του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής
Newsauto.gr

«Αδιαπραγμάτευτη» η επιστροφή του Ford Fiesta ST

Μέσα στη νέα γενιά μοντέλων που ετοιμάζει η Ford θα βρίσκεται και το καινούριο Fiesta. Και η hot-hatch εκδοχή του δείχνει να αποτελεί μέρος της προϊοντικής στρατηγικής.

Η Ford ετοιμάζει μία νέα γενιά μοντέλων ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, με το Fiesta να αναμένεται να επιστρέψει το 2028 και την πολυπόθητη έκδοση ST να βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η επιστροφή των γρήγορων Ford φαίνεται πως αποτελεί βασικό μέρος της νέας προϊοντικής στρατηγικής της εταιρείας. Μέχρι το 2029, η Ford Ευρώπης σχεδιάζει να παρουσιάσει πέντε νέα μοντέλα και, όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών της, η παρουσία σπορ εκδόσεων θεωρείται απαραίτητη για να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της μάρκας.

Το νέο ηλεκτρικό Fiesta αναμένεται να βασιστεί στην αρχιτεκτονική RG EV Small, που προέρχεται από τη συνεργασία με τη Renault.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές της μέσω του Alpine A290, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Fiesta ST.

«Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις για την ονομασία, όμως είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε πραγματικά ικανά αυτοκίνητα. Για να είμαστε αυθεντικοί και αξιόπιστοι, πρέπει να υπάρχει κάποια σπορ σειρά», δήλωσε ο επικεφαλής προϊόντος της Ford Ευρώπης, Κρίστιαν Βαϊνγκάρτνερ.

Η τεχνική βάση υπάρχει ήδη, καθώς η αρχιτεκτονική του A290 διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια και χαμηλότερο αμάξωμα, στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στο Fiesta ST.

Η Ford, φυσικά, αναμένεται να κάνει τις δικές της ρυθμίσεις σε ανάρτηση, τιμόνι και ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να διατηρήσει τον ιδιαίτερο οδηγικό χαρακτήρα των ST.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ενδεχόμενο μιας ισχυρότερης τετρακίνητης έκδοσης. Η προσθήκη ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει σε ένα Fiesta RS, το οποίο θα αποτελούσε την κορυφαία έκδοση της σειράς.

Η Ford, πάντως, δεν φαίνεται να περιορίζει τα σχέδιά της μόνο στο Fiesta. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο μεγέθους Puma, αλλά και τα υβριδικά μοντέλα που θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τα Kuga και Focus, θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν σπορ εκδόσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οδήγηση μετά τα 85: Η Ιταλία βάζει «κόφτη», η Ελλάδα τι κάνει;

To υβριδικό SUV της BYD έχει ηλεκτρική αυτονομία 310 χιλιομέτρων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κινέζων είναι τελικά οι… πόρτες!

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...