Τελευταία νέα
Γιαμάλ και Χάαλαντ μαζί στην κορυφή των πιο ακριβών παικτών του πλανήτη Κωνσταντόπουλος απειλεί Παπαδοπούλου με μηνύσεις Κυβέρνηση Τραμπ κατά Μαμντάνι για τα… μάτια της ICE: «Εάν καταργηθεί, ποιος θα αντιμετωπίζει τους εγκληματίες;» Ελλάδα στον ΟΗΕ: Καταδίκη των επιθέσεων των Χούθι και προειδοποίηση για την κλιμάκωση στην Υεμένη Τ.Θεοδωρικάκος: Η αγορά πρέπει να σεβαστεί ότι οι συνάνθρωποί μας που νίκησαν τον καρκίνο δικαιούνται ισότιμη νέα αρχή Ολυμπιακός: Ποδαρικό με νίκη στη Sunel Arena UEFA: Τιμωρία έδρας και πρόστιμα στη Σερβία για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών στα ματς με Ελλάδα και Ολλανδία ΗΠΑ: Διαφοροποιείται ο Βανς σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση εκτέλεσης – «Εγώ δεν θα την παρακολουθήσω» Ενεργειακή ακρίβεια: Τα πυρά του ΚΚΕ στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακροδεξιά επίθεση στην Ελευσίνα: Παραδόθηκε ένας από τους δράστες – Σοκάρει η περιγραφή του θύματος Τεμπονέρας για το δυστύχημα στη Motor Oil: «Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να είναι το κόστος της κερδοφορίας» Τραμπ: Ο Πούτιν θα διοχετεύσει άμεσα 300.000 τόνους ντίζελ στην παγκόσμια αγορά – «Οι τιμές θα πέσουν σε επίπεδα ρεκόρ»
Newsit.gr

Αιχμές Γιαννούλη για ΕΛΑΣ: «Υπερβολική η κατηγορηματική άρνηση για προεκλογικές συνεργασίες»

Αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα και το νέο κόμμα τους αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, υποστηρίζοντας ότι η στάση της ΕΛΑΣ (Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης) απέναντι στις προεκλογικές συμπράξεις δεν συνάδει με τη λογική που είχε υπηρετήσει ο πρώην πρωθυπουργός την περίοδο της απλής αναλογικής, την ώρα που η Κουμουνδούρου αναζητεί τον δικό της βηματισμό προς τις εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την παρέμβαση του Χρήστου Γιαννούλη, δεν προτίθεται να κλείσει την πόρτα των συνεργασιών, παρά την κατηγορηματική άρνηση της ΕΛΑΣ (Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης). Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπενθύμισε, ουσιαστικά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επενδύσει πολιτικά στην ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων, ενώ πλέον, ενόψει εκλογών, το νέο τοπίο στην Κεντροαριστερά δείχνει περισσότερο κατακερματισμένο παρά ενωτικό.
Μιλώντας τη Δευτέρα (29.06.2026) στον Real FM, ο Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισε «υπερβολική» την κατηγορηματική άρνηση της ΕΛΑΣ για κάθε προεκλογική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια στάση έρχεται σε αντίθεση με τη λογική των προοδευτικών συνεργασιών που είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με την απλή αναλογική.
«Ισχυρότερο αποτέλεσμα με ευρύτερη συμπαράταξη»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μια ευρύτερη προοδευτική συμπαράταξη, με σεβασμό στην αυτοτέλεια κάθε πολιτικού φορέα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρότερο εκλογικό αποτέλεσμα και σε μεγαλύτερες πιθανότητες πολιτικής αλλαγής.
Η τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα κινούνται σε λεπτές ισορροπίες. Από τη μία, η Κουμουνδούρου δεν θέλει να εμφανιστεί ως ουρά της ΕΛΑΣ. Από την άλλη, γνωρίζει ότι ο κατακερματισμός του προοδευτικού χώρου μπορεί να αποδειχθεί εκλογικά ακριβός.
«Τα κόμματα κρίνονται από τους πολίτες»
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε ότι «τα κόμματα κρίνονται από τους πολίτες και όχι από τις δημοσκοπήσεις», στέλνοντας μήνυμα ότι τα σημερινά ποσοστά δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης.
«Τα σημερινά ποσοστά δεν προδικάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε, επιχειρώντας να κρατήσει ανοιχτό το πολιτικό παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της αντιπολίτευσης.
«Η κάθοδος στις εκλογές είναι μονόδρομος»
Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ο Χρήστος Γιαννούλης υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Ωστόσο, κατέστησε σαφή την προσωπική του θέση.
«Με βάση τα νέα δεδομένα, η κάθοδος στις εκλογές είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι, παρά τις εσωτερικές δυσκολίες και την πίεση που ασκεί η ΕΛΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από την εκλογική μάχη.
Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες «με πρόσωπα και συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου». Πρόκειται για μια διατύπωση που αφήνει ανοιχτά παράθυρα, αλλά όχι λευκές επιταγές. 
To άρθρο Αιχμές Γιαννούλη για ΕΛΑΣ: «Υπερβολική η κατηγορηματική άρνηση για προεκλογικές συνεργασίες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Πώς τολμάτε;

Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ, μόλις στα […]