Τελευταία νέα
Δημήτρης Κόκοτας: Συγκλόνισε η σύζυγός του Κατερίνα στον επικήδειο – «Η ψυχή που αγάπησα είναι μαζί μας» Βέροια: Από πνιγμό ο θάνατος της 18χρονης στους καταρράκτες – Το χρονικό της τραγωδίας Europea League: Oι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ για την league phase – Αναλυτικά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Εξοφλήθηκαν όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο» Τσίπρας: «Ετοιμαζόμαστε όχι μόνο για τη μάχη, αλλά για να κυβερνήσουμε» Η Ουκρανία «επιτίθεται» στο Φεστιβάλ Βενετίας Φωτιά στο Πλουτοχώρι Ηλείας: Επιχειρούν τρία εναέρια, ήχησε το 112 ΣΥΡΙΖΑ: Εξοφλήθηκαν πλήρως οι εργαζόμενοι σε Αυγή και Κόκκινο – «Μια δέσμευση έγινε πράξη» Ακρίτα κατά Μαρινάκη: «Αν δεν ανασκευάσει τα συκοφαντικά ψεύδη, θα κινηθώ νομικά» Νορβηγία: Αυτός είναι ο νέος βασιλιάς – Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, λάτρης του σερφ και της μουσική Πυρά Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ για Ακρίτα: “Ακροδεξιοί” ή ψεύτες; Μητσοτάκης: Όποιος πιστεύει ότι μπορεί η Δυτική Μακεδονία να επιστρέψει στον λιγνίτη, λέει ψέματα
Thepressproject.gr

Ακρίτα κατά Μαρινάκη: «Αν δεν ανασκευάσει τα συκοφαντικά ψεύδη, θα κινηθώ νομικά»

Νομικά προειδοποιεί ότι θα κινηθεί εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, εφόσον εκείνος δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με τις οποίες την κατέταξε μεταξύ εκείνων που την περίοδο των μνημονίων «ζητούσαν κρεμάλες». Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για συκοφαντία.Η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη σε συνέντευξή του στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με αφορμή την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξει την υποψηφιότητά της για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.
Σε ανάρτησή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει, όπως ανέφερε, αναληθείς ισχυρισμούς σε βάρος της και τον κάλεσε να αποδείξει πότε και πού έχει αναφερθεί σε «κρεμάλες» ή έχει παροτρύνει σε πράξεις βίας.
«Συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη ο κ. Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το μπλόκο της ΝΔ στην υποψηφιότητα της γράφουσας. Είπε στο Open και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος τα γνωστά περί άνω και κάτω πλατείας. Μάζεψαν πίσω τα περί μήνυσης της κ. Γκραμπόφσκι στο πρόσωπο μου κι άρχισαν τα ψέματα. Κι επειδή ο ίδιος αναφέρθηκε σε κρεμάλες διαδικτυακές, απαιτώ να μου υποδείξει σε ποιο άρθρο μου στα Νέα ή το News247 ή σε αναρτησή μου έχω γράψει για κρέμαλες, ή έχω παροτρύνει τον οποιονδήποτε να προχωρήσει σε πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής. Πότε και πουθενά. Ούτε μια λέξη. Αν το είχα κάνει θα τρίζαν τα κόκαλα των γονιών μου που υπηρέτησαν έντιμα τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Περιμένω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ανασκευάσει το συκοφαντικό του ψεύδος, διαφορετικά θα κινηθώ νομικά» ανέφερε σε ανάρτησή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανάρτηση, η Έλενα Ακρίτα αναδημοσίευσε παλαιότερη ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη, η οποία στρεφόταν κατά του Αλέξη Τσίπρα και στην οποία έγραφε:
«Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες».
Η βουλεύτρια και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής σχολίασε την επίμαχη ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου γράφοντας:
«Στη φωτογραφία ο άνθρωπος που…καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».
Η δήλωση Μαρινάκη που προκάλεσε την αντίδραση Ακρίτα
Η αντίδραση της Έλενας Ακρίτα ήρθε μετά τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στο OPEN, κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξει την υποψηφιότητά της.
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές αντιπαραθέσεις που διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων και έκανε λόγο για όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στην πάνω και την κάτω πλατεία, υποστηρίζοντας ότι μεταξύ αυτών ήταν και η Έλενα Ακρίτα.
«Ποιο είναι το μείζον πολιτικό θέμα; Θεωρώ ότι από το τέλος των ψευδαισθήσεων και μετά, δηλαδή κάπου το 2010 όπου ήρθαν τα πολύ δύσκολα μέτρα, οι νέες διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, χωρίς ακρότητες, είναι αυτοί που πήγαν στην πάνω και στην κάτω πλατεία, ζητούσαν κρεμάλες, μιλούσαν για προδοσίες, μιλούσαν με τον χειρότερο δυνατό λόγο. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση μεταξύ αυτών, μέσω του διαδικτύου περισσότερο, ήταν και η κυρία Ακρίτα και υπήρχαν και εκείνοι – με τα λάθη που είχαν κάνει στο παρελθόν – θέλανε να μείνει στην Ευρώπη […] να είμαστε μια κανονική χώρα» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την «γαλάζια» κριτική στο ΠΑΣΟΚ περί μη στήριξης της ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Κατάφωρη συκοφαντία»
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη για «κατάφωρη συκοφαντία» σε βάρος της Έλενας Ακρίτα.
Το κόμμα υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξει την υποψηφιότητα της βουλεύτριας, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά σε παλαιότερες διαδικτυακές τοποθετήσεις του κ. Μαρινάκη.
«Με αφορμή το επικείμενο αντιθεσμικό και εκδικητικό “μπλόκο” της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ψευδώς (OPEN, 28.8.26) ότι η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανήκε, διαδικτυακά, σε αυτούς που “πήγαν στην πάνω και την κάτω πλατεία, ζητούσαν κρεμάλες και μιλούσαν για προδοσίες”», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που δήθεν απεχθάνεται την “τοξικότητα”, επιχειρεί με μια κατάφωρη συκοφαντία να δικαιολογήσει τον θεσμικό κατήφορο του κόμματός του, δηλητηριάζοντας ανεπανόρθωτα τον δημόσιο λόγο».
«Όσο κι αν ψάξει η Ομάδα Αλητείας και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, δεν πρόκειται να βρουν ούτε ένα άρθρο ή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στα οποία να αναφέρεται σε “κρεμάλες” ή να παροτρύνει οποιονδήποτε να προχωρήσει σε πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει εδώ και τώρα να ανακαλέσει το συκοφαντικό του ψεύδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...