Τελευταία νέα
Στη Βενετία τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ADRION Θεσσαλονίκη: Κλείνει και τυπικά η κλινική «κολαστήριο» – Ψάχνουν δομές για να μεταφερθούν οι ασθενείς Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο στην Κρήτη για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές Γ. Μυλωνάκης: 52 χρόνια ΝΔ συνεχίζουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και σχέδιο Βίντεο από την επίσκεψη Τσίπρα στο Γεντί Κουλέ: «Τόπος φυλακίσεων, μαρτυρίου και εκτελέσεων» Βουλή: Αύριο η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού – Τι θα αναφέρει για την ανάπτυξη Νέο ρεκόρ Τεντόγλου με άλμα 6,29 μ. σε… κήπο στην Παλλήνη [βίντεο] Στόγιαν Βράνκοβιτς στην «Εφ.Συν.»: «Λάθος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό» Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Απελπισμένοι οι κάτοικοι – «Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει» Στη Βενετία αύριο ο Ν. Δένδιας για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της πρωτοβουλίας ADRION ΠΑΣΟΚ: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες στην πλάτη της κοινωνίας» Κάλπες και οδομαχίες
Efsyn.gr

Αλέξης Τσίπρας για πυρκαγιές: «Όπου και να σταθούμε αυτές τις μέρες η Ελλάδα μας πληγώνει»

Στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα καθώς και στον θάνατο δύο ανθρώπων από τη σύγκρουση ελικοπτέρων στην περιοχή της Ψάθας, αναφέρεται σε σημερινή του ανάρτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Αλέξης Τσίπρας.
«Όπου και να σταθούμε αυτές τις μέρες η Ελλάδα μας πληγώνει», σχολιάζει ο κ. Τσίπρας. «Οι φωτιές καταστρέφουν δάση, ανθρώπινες ζωές, σπίτια, υποδομές. Μια τραγωδία ανθρώπινη, περιβαλλοντική, εθνική, είναι σε εξέλιξη».

Και, όπως σημειώνει, «δεν πρέπει να δεχτούμε ότι αυτή η τραγωδία είναι η δραματική απάντηση στην κλιματική κρίση, τα φυσικά φαινόμενα, τις δυσκολίες που προκαλούν. Αλλά η δραματική ερώτηση».
«Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε, τι θα πρέπει να αλλάξουμε, για να μη ζούμε κάθε χρόνο την επανάληψή της. Ωστόσο τώρα δεν είναι η ώρα για την απόδοση των ευθυνών, αλλά ούτε και για δικαιολογίες. Είναι η ώρα της περισυλλογής και της περίσκεψης από όλους μας. Είναι ώρα που το πένθος για όσους έδωσαν τη ζωή τους στην αναμέτρηση με τις φλόγες γίνεται και δικό μας πένθος. Ώρα που στεκόμαστε κοντά στις οικογένειες των τεσσάρων Ελλήνων και του Δανού πιλότου, που έπεσαν στη δύσκολη μάχη.», προσθέτει στη συνέχεια.
«Κοντά στους πυροσβέστες και τους πολίτες που συνεχίζουν τη μάχη για λογαριασμό όλων μας», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...