Τελευταία νέα
Πανελλαδικές 2026: Τα «κλειδιά» για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού Ο Σαμαράς απαντά στην Μπακογιάννη: Έχασε την αρχηγία πριν 17 χρόνια και δεν έχει συνέλθει ακόμα [βίντεο] Γιάνης Βαρουφάκης: «11 χρόνια από το “Όχι” του λαού μας – Υπενθύμιση αξιοπρέπειας σε όσους κιότεψαν» Ν. Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το μέλλον της χώρας απαιτεί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν: Τουλάχιστον 8 τραυματίες, εξ’ αυτών 4 παιδιά [βίντεο] Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού! Τσακίζει Ντόρα Μητσοτάκη ο Σαμαράς με 2 βίντεο Πορτρέτο του Δούκα του Ουέλινγκτον πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 9,6 εκατ. λιρών Ιράν: Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στην Τεχεράνη για την εξόδιο ακολουθία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ Για να θυμόμαστε (10)…με η χωρίς σχόλια – γράφει Θοδωρής Μαράκης Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου – Προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση Παραμονές Αποκάλυψης για το Ισραήλ
Efsyn.gr

Αλεξανδρούπολη: Ούτε 50 οι ακροδεξιοί στο «Family Pride» – Σήκωσαν και… ανορθόγραφα πανό [βίντεο]

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη υπό τον τίτλο «Family Pride» συγκέντρωσε περίπου 50 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε πορεία στο παραλιακό μέτωπο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του pameevro.gr, η εκδήλωση οργανώθηκε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανάληψη της διοργάνωσης από κάποιον φορέα ή συλλογικότητα.
«Η οικογένεια είναι μία και είναι η ιερή: μάνα, πατέρας και παιδί»
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 στην περιοχή του Φάρου, όπου οι περίπου 50 συμμετέχοντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες, θρησκευτικά λάβαρα και σημαίες με τον δικέφαλο αετό. Στη συνέχεια κινήθηκαν σε πορεία προς το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.
Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία» και «Η οικογένεια είναι μία και είναι η ιερή: μάνα, πατέρας και παιδί». Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης πανό με συνθήματα κατά της διάλυσης της οικογένειας και υπέρ των παραδοσιακών αξιών, τα οποία δεν τηρούσαν όλα τους βασικούς κανόνες της ορθογραφίας. Σε ορισμένα από τα πανό καταγράφηκαν ορθογραφικά λάθη, γεγονός που σχολιάστηκε από πολίτες και χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
Δεν ξέρουν ποιοι είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης
Η πορεία διέσχισε κεντρικά σημεία της πόλης, περνώντας και από την παραλιακή λεωφόρο, με τη συμμετοχή κυρίως νεαρών ατόμων. Παρόντα ήταν και θρησκευτικά σύμβολα, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά την εξέλιξη της κινητοποίησης.
Παρά την πραγματοποίησή της, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Το κάλεσμα είχε διακινηθεί τις προηγούμενες ημέρες κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων, χωρίς να αναφέρονται πρόσωπα, σωματεία ή οργανώσεις που να αναλαμβάνουν δημόσια την ευθύνη της διοργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...