Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τη διαφυγή του βαρυποινίτη των φυλακών Δομοκού στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ο Αλκέτ Ριζάι έχει διαφύγει είτε στην Αλβανία είτε στο Κόσοβο, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.
Η συμπλοκή στην Ανάβυσσο και η διαφυγή με αστυνομικό φάρο
Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του, ο Ριζάι είχε εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο έξω από beach bar στην Ανάβυσσο, όπου είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό του και άτομα της παρέας του.
Τα ξημερώματα, και ενώ οι υπόλοιποι θαμώνες είχαν αποχωρήσει, ο ίδιος και η παρέα του συνεπλάκησαν με τον ιδιοκτήτη και υπαλλήλους του καταστήματος.
Στη διάρκεια του περιστατικού ένας Αφγανός υπάλληλος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές κατά του Ριζάι, δίχως πάντως να τον πετύχει. Από τις σφαίρες του όπλου του, αντιθέτως, τραυματίστηκαν δύο άλλοι υπάλληλοι της επιχείρησης.
Σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, ο βαρυποινίτης φέρεται να διέφυγε από το beach bar, τοποθετώντας αστυνομικό φάρο και μεγάφωνο στην οροφή του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Η μαρτυρία αυτή διατυπώνεται με επιφυλάξεις, αφού ο πολίτης φέρεται να είπε ότι μάλλον είδε το όχημα και ότι μάλλον είχε φάρο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν ευσταθεί. Λίγο μετά τη μαρτυρία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε ούτε φάρο ούτε ηχητική εγκατάσταση.
Πάντως, τα ίχνη του Αλκέτ Ριζάι αγνοούνται. Αντιθέτως, προ ημερών συνελήφθη ο Αφγανός που άνοιξε πυρ έξω από το νυχτερινό κέντρο της Αναβύσσου. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του βαρυποινίτη και σήμερα, μετά δύο προθεσμίες, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
