Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την κατάκτηση του Australian Open, ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για τον θρίαμβο στη Μελβούρνη, τον προπονητή του, Σάμουελ Λόπεθ, τον Ράφα Ναδάλ, αλλά και για τους ανθρώπους που τον αμφισβητούν για τις επιλογές του.
“Με χαροποιεί πάρα πολύ αυτός ο τίτλος, προφανώς, για όλα όσα έχω πετύχει: να συμπληρώσω και τα 4 Grand Slam, να είμαι ο νεότερος… αλλά πάνω απ’ όλα για το πώς έχω βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πιστεύω ότι έχω κάνει ένα άλμα στην πνευματική ποιότητα και στη δύναμη του μυαλού μου, και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο: να βλέπω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση. Γι’ αυτό λέω ότι είναι συνέχεια.”, δήλωσε στην ισπανική AS.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η εικόνα του προπονητή του, Σάμουελ Λόπεθ, να σηκώνει το δικό του “τρόπαιο” στην απονομή. “Δεν το ήξερα, ήταν η πρώτη μου φορά σε τελετή απονομής στην Αυστραλία. Μου φαίνεται εξαιρετική πρωτοβουλία, γιατί δίνει αναγνώριση στον προπονητή του πρωταθλητή· δεν είναι δουλειά μόνο του παίκτη. Χάρηκα πάρα πολύ όταν τον είδα εκεί, γιατί ξέρω ότι ο Σάμουελ δουλεύει για αυτή τη στιγμή όλη του τη ζωή. Για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές – αν όχι ο καλύτερος – που μπορεί να έχει κανείς σήμερα σε ένα κορτ τένις.”
Όσο για την κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρούς, ειδικά μετά το ντοκιμαντέρ, ο Αλκαράθ είναι ξεκάθαρος: “Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε καν όταν κάνω πράγματα με τα οποία ίσως ο κόσμος δεν συμφωνεί. Με το θέμα του ντοκιμαντέρ ειπώθηκε ότι δεν είμαι επαγγελματίας, ότι μου αρέσει να απολαμβάνω τη ζωή, να βγαίνω έξω. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν χρειάζεται να δείχνεις το προφανές. Το προφανές είναι ότι για να είσαι νούμερο ένα στον κόσμο, για να κερδίζεις Grand Slams, χρειάζονται δουλειά, πειθαρχία και καθημερινή παρουσία. Αυτό δεν θα έπρεπε να χρειάζεται απόδειξη.”
Η απόφαση να κάνει ένα διάλειμμα πέρυσι, μετά την ήττα στο Μαϊάμι, αποδείχθηκε καθοριστική. “Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εκείνη τη στιγμή χρειαζόμουν να σταματήσω. Για μένα, πνευματικά, είναι πολύ πιο σημαντικό να είμαι φρέσκος για να αποδώσω καλύτερα στο γήπεδο. Θέλω να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο, ακόμα κι αν ο κόσμος δεν συμφωνεί.”
Οι συγκρίσεις με τον Ναδάλ έχουν μειωθεί, αν και πλέον τον τοποθετούν δίπλα στους Big 3. “Τώρα πια με συγκρίνουν όχι μόνο με τον Ράφα, αλλά με τους Big 3 – δεν ξέρω τι είναι χειρότερο”, λέει γελώντας. “Αλλά νιώθω ότι έχω χαράξει τον δικό μου δρόμο.”
The post Αλκαράθ: “Για να είσαι Νο1 χρειάζονται δουλειά και πειθαρχία” appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
