Τελευταία νέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Στα εργαστήρια της Tesla και της Nvidia για AI και ρομποτική Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: H χειραψία με το ρομπότ της Tesla και το high five Διευκρινίσεις Φαραντούρη για Σδούκου: Απάντησα πολιτικά και μόνο, δεν προσέδωσα οποιαδήποτε άλλη χροιά Δούκας: “Δεν θέλουμε η Αθήνα να είναι πόλη μόνο των τουριστών αλλά και των κατοίκων” Επιμένει στην κινδυνολογία ο Φλωρίδης: «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη ούτε μια ώρα» – Η αναφορά στον Έβρο Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Οι νέοι ψηφίζουν ΕΛ.Α.Σ. και οι ηλικιωμένοι Ν.Δ. WSJ: Οι ΗΠΑ προτείνουν Ταμείο για αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών σε χώρες της Μέσης Ανατολής FIFA: Ο Ινφαντίνο απέσυρε και επίσημα το σχέδιο που προκάλεσε σάλο – «Δεν ήταν απόφαση, ήταν πρόταση» Πέφτουν οι υπογραφές για τη Γριλανδία μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με τη Δανία Σε vertigo ο Τραμπ πριν τις ενδιάμεσες εκλογές: Tα διεθνή αδιέξοδα, τα «χτυπήματα» στο εσωτερικό και οι κινήσεις πανικού Η Σδούκου ξαναχτυπά στον Φαραντούρη – Νέα απάντηση με αιχμές για την κομματική του διαδρομή, χωρίς αναφορά στην προηγούμενη κόντρα για τον σεξισμό «Βουβαμάρα»: Ο Τραμπ έκανε δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ των μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ (βίντεο)
Tennis24.gr

Αλκαράθ: Η επιστροφή, το άγχος και ο καρπός (vid)

Με νίκη επέστρεψε στη δράση ο Κάρλος Αλκαράθ, επικρατώντας του Ρομάν Σαφιούλιν με 3-0 σετ στον 1ο γύρο του US Open, έπειτα από περίπου τεσσεράμισι μήνες απουσίας λόγω προβλήματος στον καρπό.
Ο Ισπανός παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι η επιστροφή σε επίσημο αγώνα ήταν πολύ διαφορετική από τις προπονήσεις και πως μπήκε στο court με αρκετή αβεβαιότητα.
«Προσπάθησα απλώς να απολαύσω όσο περισσότερο μπορούσα τη στιγμή και να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο. Είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Μετά από σχεδόν τεσσεράμισι μήνες δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το σώμα σου, το μυαλό σου, τα πάντα».
Ο Αλκαράθ τόνισε ότι προσπάθησε να κινηθεί game με game και να ξαναβρεί σταδιακά τις αγωνιστικές του αισθήσεις.
«Μετά το ματς, το σώμα μου ένιωθε πολύ καλά. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που επιτέλους επέστρεψα».
Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα νέα για τον καρπό του.
«Αυτή τη στιγμή δεν πονάω. Ένιωσα πολύ καλά. Από τη δική μου πλευρά, ένιωθα ότι χτυπούσα κανονικά, ότι έπαιζα το παιχνίδι μου. Το χέρι και ο καρπός ένιωθαν πολύ καλά. Φυσικά θα συνεχίσω να τον προσέχω, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους δεν πονάω».

Διαβάστε ακόμη

Φις: «Συγχαρητήρια στον Στέφανο, έπαιξε καλύτερα από μένα»
Σέλτον με ανατροπή, άνετα Μένσικ και Τιέν

Ο Ισπανός αποκάλυψε επίσης ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη και τελικά αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Η επιστροφή στη δράση συνοδεύτηκε και από πολύ περισσότερο άγχος απ’ ό,τι συνήθως.
«Ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα, αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφη. Ξεκίνησα τη μέρα πολύ, πολύ νευρικός. Σκεφτόμουν ότι θα αγωνιστώ ξανά. Είχα περισσότερα νεύρα απ’ ό,τι συνήθως».
Μάλιστα, ο Αλκαράθ παραδέχθηκε ότι η μεγάλη απουσία τον έκανε να νιώθει σαν να είχε ξεχάσει ακόμη και τη ρουτίνα μιας ημέρας αγώνα.
«Είχα σχεδόν ξεχάσει πώς είναι μια match day. Έκανα ζέσταμα και δεν θυμόμουν ακριβώς τι συνήθιζα να κάνω. Έπρεπε να ξαναβρώ αυτή την αίσθηση».

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Ο στόχος του στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν είναι να κοιτάξει μακριά.
«Δεν ξέρω πόσο βαθιά θα φτάσω στο τουρνουά. Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να απολαμβάνω κάθε φορά που μπαίνω στο court, να νιώθω την ενέργεια του κόσμου και ξανά τον ανταγωνισμό. Τα αποτελέσματα θα έρθουν μετά».
Ο Αλκαράθ αναφέρθηκε και στο σερβίς του, παραδεχόμενος ότι είναι το χτύπημα στο οποίο αισθάνεται ακόμη πιο αβέβαιος.
«Πιθανότατα το σερβίς είναι το χτύπημα με το οποίο δυσκολεύτηκα περισσότερο. Θα προσπαθήσω να σερβίρω καλύτερα και πιο φυσιολογικά. Θα επιστρέψει».
Τέλος, ρωτήθηκε και για τον πρόωρο αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς.
«Προφανώς ήταν έκπληξη. Κάποιος όπως ο Νόβακ να αποκλείεται στον 1ο γύρο είναι κάτι απρόσμενο. Αλλά στα Grand Slam κάθε γύρος είναι πολύ δύσκολος. Πρέπει να κερδίζεις από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπάλα. Ήταν στο δικό μου μισό του ταμπλό, αλλά ο ημιτελικός είναι πολύ μακριά. Εγώ προσπαθώ να πηγαίνω γύρο με τον γύρο».

 
US OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-7h)
The post Αλκαράθ: Η επιστροφή, το άγχος και ο καρπός (vid) appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...