Τελευταία νέα
Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία Ο Σι Τζινπίνγκ στα… χωράφια του Τραμπ: Στηρίζει το δικαίωμα των κρατών της Λατινικής Αμερικής για ανεξαρτησία Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους» Πυρκαγιές: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – Πάνω από 150 τα «κόκκινα» κτίρια μέσα σε μια εβδομάδα Φθιώτιδα: Συνελήφθη άνδρας που πυροβολούσε τους… λαμπτήρες του δημόσιου φωτισμού Βραβεία MTV: Η «βασίλισσα» επιστρέφει: Η Madonna ξεπέρασε την Taylor Swift σε υποψηφιότητες  Κλιμακώνει η Τουρκία στο Αιγαίο: 25 παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα F-16 ΔΥΠΑ: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του
Tennis24.gr

Αλκαράθ: Μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να κάνει βήματα προόδου στην αποθεραπεία του από τον σοβαρό τραυματισμό στον δεξί καρπό και οι τελευταίες εικόνες από την Ισπανία δίνουν ακόμη περισσότερους λόγους αισιοδοξίας στους φίλους του.
Ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί εδώ και δύο μήνες, εμφανίστηκε για πρώτη φορά χωρίς τον προστατευτικό νάρθηκα που φορούσε από τα μέσα Απριλίου, μετά τη διάγνωση τενοντοελυτρίτιδας στον δεξί καρπό.
Σε βίντεο που δημοσίευσε την Παρασκευή στα social media, ο Αλκαράθ καταγράφηκε να τρέχει στο Αλικάντε μαζί με τον γυμναστή του, Αλμπέρτο Λεντό, δείχνοντας εμφανώς ευδιάθετος και χωρίς ίχνος προστατευτικού εξοπλισμού στο τραυματισμένο χέρι του.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια επιστροφής του Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα τη χωμάτινη σεζόν και να χάσει τόσο το Roland Garros, όπου υπερασπιζόταν τον τίτλο του, όσο και ολόκληρη τη χορτάρινη περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του Wimbledon.

Carlos Alcaraz ya corre sin protección en su muñeca derecha. pic.twitter.com/tImQv4id9P
— Germán R. Abril (@gerebit0) June 12, 2026

Αισιοδοξία από Ναδάλ, ερωτήματα από Αγκάσι
Μέσα στην εβδομάδα, ο Ράφα Ναδάλ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο συμπατριώτης του θα επιστρέψει δυνατός.
«Ο Κάρλος θα επιστρέψει από τον τραυματισμό και θα επιστρέψει δυνατός, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης για να συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό», δήλωσε ο θρυλικός Ισπανός.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέ Αγκάσι εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του για την περιορισμένη ενημέρωση γύρω από τον τραυματισμό του Αλκαράθ.
«Θα βοηθούσε πολύ αν ο ίδιος ή κάποιος από το περιβάλλον του εξηγούσε ξεκάθαρα τη φύση του τραυματισμού, γιατί αυτή τη στιγμή όλοι απλώς κάνουμε υποθέσεις», ανέφερε ο Αμερικανός.
Ο πιο πρόσφατος που τοποθετήθηκε για τον Αλκαράθ ήταν ο Τζον ΜακΕνρό που εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει το συντομότερο, χαρακτηρίζοντάς τον τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο.
Πότε αναμένεται η επιστροφή
Ο Αλκαράθ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής. Με δεδομένο ότι το Wimbledon ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου, το πιθανότερο σενάριο είναι να επανεμφανιστεί στο αμερικανικό hard court swing που ακολουθεί. Πιθανότατα στο Masters του Καναδά (02/08).
Ακόμη κι έτσι, θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, καθώς θα έχει μείνει εκτός δράσης σχεδόν τέσσερις μήνες.
Παρά την απουσία του, ο 22χρονος Ισπανός παραμένει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας καταγράψει φέτος 22 νίκες και μόλις 3 ήττες, με δύο τίτλους στο ενεργητικό του.
The post Αλκαράθ: Μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...