Τελευταία νέα
Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης- Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη Ανδρουλάκης: Όσοι και όσο ανέχεστε τη συμμορία του Μαξίμου που οργανώθηκε από Μητσοτάκη – Δημητριάδη είστε συνένοχοι Νικόλας Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο ευρωβουλευτής – Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή Εκλογές: Τα δύο σενάρια για κάλπες, τέλη Οκτωβρίου ή τέλη Μαρτίου Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ Σφοδρή σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το»
Newsauto.gr

Αλλάζουν όλα για τα φορτηγά στην Αθήνα: Περιορισμός κυκλοφορίας 7-10 το πρωί

Η κυβέρνηση ετοιμάζει πιλοτική εφαρμογή περιορισμών για τα φορτηγά στην πρωινή αιχμή, με στόχο την αποσυμφόρηση της Αθήνας και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στους βασικούς άξονες.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας παραμένει εδώ και χρόνια μια ανοιχτή πληγή. Παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις και την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, η καθημερινότητα στους δρόμους παραμένει δύσκολη. Η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου εξακολουθεί να κυριαρχεί, εγκλωβίζοντας την πόλη σε έναν φαύλο κύκλο συμφόρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο πακέτο μέτρων με στόχο τη μείωση της πίεσης στο οδικό δίκτυο κατά τις ώρες αιχμής, δίνοντας προτεραιότητα στη διαχείριση των βαρέων οχημάτων. Η βασική πρόταση αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας φορτηγών στον αστικό δακτύλιο από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί. Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, ώστε να αξιολογηθούν οι συνέπειές του στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Παράλληλα, εξετάζεται η μετατόπιση των παραδόσεων σε εργοστάσια, αποθήκες και βιομηχανικές μονάδες σε βραδινές ή νυχτερινές ώρες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το πρωινό κυκλοφοριακό. Στο τραπέζι βρίσκονται και αλλαγές στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, ώστε να μειωθεί η ταυτόχρονη έξοδος φορτηγών από τον Πειραιά προς τον Κηφισό.

Το σχέδιο θα συζητηθεί σε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας, του ΕΒΕΑ και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου για ώρες μεταφορών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν και τα φορτηγά αποτελούν μόλις 5–6% των οχημάτων που κυκλοφορούν, η επιβάρυνσή τους στο δίκτυο ισοδυναμεί με σχεδόν τριπλάσια επίδραση σε σχέση με τα επιβατικά. Αυτό σημαίνει ότι η παρουσία τους στις ώρες αιχμής μπορεί να ευθύνεται για έως και 20% της συνολικής συμφόρησης.

Η Αθήνα, παρότι δεν κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές πόλεις με το χειρότερο δίκτυο, αντιμετωπίζει συμφόρηση κυρίως λόγω τουρισμού και υποχρεωτικών μεταφορών. Ο συνδυασμός των επιβατών, των επαγγελματιών, των τουριστικών οχημάτων και των φορτηγών στους ίδιους δρόμους και τις ίδιες ώρες, δημιουργεί ένα ασφυκτικό τοπίο κυκλοφορίας.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προσεγγίσει το θέμα με διαχείριση ζήτησης και όχι με νέα έργα υποδομής, δείχνει αλλαγή φιλοσοφίας. Η επιτυχία του σχεδίου θα φανεί όχι στις ανακοινώσεις, αλλά στο καθημερινό οδικό περιβάλλον της πρωτεύουσας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γερμανοευρωπαϊκός τρόμος μπροστά στον Τραμπ

Η αστυνομία τα βρήκε σκούρα σε καταδίωξη με αυτό το αυτοκίνητο

Στο σφυρί η… ασυνήθιστη, προεδρική Ferrari FF

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...