Τελευταία νέα
Στέφανος Κασσελάκης: Ο πιο καλός ο μαθητής της Ομάδας Αλήθειας Άδωνις Γεωργιάδης: “Ο Κασελάκης είπε ότι βρήκε “μαύρα λεφτά” στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ” Οπαδική βία: Εξιχνιάστηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο – Τι βρήκαν οι αρχές στα σπίτια των συλληφθέντων Η Γερμανία θα ρίξει πάνω από 109 δισεκατομμύρια ευρώ για τον στρατό το 2027 Μουντιάλ 2026: Παραμένει στον πάγκο της Βραζιλίας ο Αντσελότι παρά τον αποκλεισμό Νέο κρούσμα επίθεσης από λαγοκέφαλο – Δάγκωσε λουόμενη στο λαιμό, σε παραλία της Αχαΐας Στη φυλακή ένας εκ των κατηγορουμένων οπαδών του ΠΑΟ – Ελεύθεροι επτά κατηγορούμενοι Τραγωδία με 2 νεκρούς στη Σπάρτη: Πυροσβεστικό που πήγαινε στη φωτιά της Τροιζηνίας συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 54χρονη οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε γάτα Μακρόν: Ο πρώτος Δυτικοευρωπαίος ηγέτης στη Συρία μετά την πτώση Άσαντ – Τα «δώρα» στον αλ Σάρα ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν ακόμη 45 πρόσωπα που ένωνουν δυνάμεις- Ονόματα Υπόθεση Μπάλογκαν: Απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη» η έφεση του Βελγίου – Διεθνής σάλος για την παρέμβαση Τραμπ
Thepressproject.gr

Αμπάς Αραγτσί σε ΟΗΕ: Εν ψυχρώ σφαγή ο βομβαρδισμός του σχολείου θηλέων στο Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, απηύθυνε έκκληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά τη βομβιστική επίθεση στο ιρανικό δημοτικό θηλέων. «Πρόδωσαν τη διπλωματία για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μήνες, καταστρέφοντας το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε.
Η θανατηφόρα βομβιστική επίθεση του Ισραήλ σε ιρανικό στην πόλη Μινάμπ, στο νότιο Ιράν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 175 παιδιά και εκπαιδευτικούς, προκάλεσε «σπλαχνική φρίκη», δήλωσε την Παρασκευή η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προτρέποντας την Ουάσινγκτον να ολοκληρώσει την έρευνά της και απαιτώντας δικαιοσύνη «για την τρομερή ζημιά που έχει προκληθεί».
Μιλώντας στην έναρξη μιας επείγουσας συζήτησης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τη δεύτερη επείγουσα συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτή την εβδομάδα, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. η οποία είχε ως επίκεντρο την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου στο ιρανικό γυμνάσιο στο Μινάμπ, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, Βόλκερ Τουρκ δήλωσε ότι «όποιες διαφορές κι αν έχουν οι χώρες, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι δεν θα λυθούν με τη δολοφονία μαθητών».
Ο βομβαρδισμός «προκάλεσε μια σπλαχνική φρίκη», δήλωσε ο Tουρκ στον ανώτατο φορέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. «Οι εικόνες με τις βομβαρδισμένες τάξεις και τους θλιμμένους γονείς έδειξαν ξεκάθαρα ποιος πληρώνει το υψηλότερο τίμημα για τον πόλεμο: οι πολίτες χωρίς καμία εξουσία στις αποφάσεις που οδήγησαν στη σύγκρουση», είπε. «Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρθηκαν 168 μαθητές, καθηγητές, προσωπικό σχολείου και οι αγαπημένοι τους.»
O αμερικανικός πύραυλος cruise Tomahawk έπληξε το σχολείο «λόγω λάθους στόχευσης» υποστηρίζουν τα προκαταρκτικά ευρήματα αμερικανικής στρατιωτικής έρευνας που δημοσίευσαν οι New York Times. Ο Turk τόνισε ότι «η ευθύνη βαραίνει εκείνους που διέπραξαν την επίθεση να την διερευνήσουν άμεσα, αμερόληπτα, διαφανώς και διεξοδικά».
«Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η επίθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση», είπε, ζητώντας «να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό και να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματά της. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τρομερή ζημιά που έχει προκληθεί».
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, απαντά ότι «η βομβιστική επίθεση στο σχολείο ήταν μια προμελετημένη επίθεση από τις ΗΠΑ».

«Τα αντιφατικά σχόλια των Ηνωμένων Πολιτειών που αποσκοπούσαν στη δικαιολόγηση του εγκλήματός τους δεν θα μπορούσαν, με κανέναν τρόπο, να αποφύγουν την ευθύνη τους», είπε, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». 
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, με τη σειρά του, απηύθυνε έκκληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συνεκλίθη από το Ιράν σε συνεργασία με την Κίνα και την Κούβα. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ισραηλινο-αμερικανική επίθεση.
Στην ομιλία του, ο Αραγκί κατήγγειλε έναν «παράνομο πόλεμο που επιβάλλεται από δύο εκφοβιστικά καθεστώτα που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ». Ο Ιρανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την επίθεση ως «κατάφωρα αδικαιολόγητη και βίαιη», υπογραμμίζοντας ότι η επιθετικότητα ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ το Ιράν βρισκόταν σε διπλωματική διαδικασία με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Πρόδωσαν τη διπλωματία για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μήνες, καταστρέφοντας το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Αραγτσί, προσθέτοντας ότι η «εν ψυχρώ σφαγή», η «προμελετημένη, σταδιακή επίθεση» στο δημοτικό σχολείο θηλέων αποτέλεσε μία από τις πιο συγκλονιστικές εκδηλώσεις αυτής της επιθετικότητας

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...