Τελευταία νέα
Επιμένει ο Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Θα πάρει μονοψήφια ποσοστά – Δεν ξέρω καν αν θα φτάσει στις εκλογές Π. Μαρινάκης: Γνωστή τακτική της αντιπολίτευσης να δίνει πολιτικό χαρακτήρα στις υποθέσεις Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό Β. Κικίλιας: Σύμβαση για 7 νέα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ύψους 23,8 εκατ. Γεωργιάδης για τα 200.000 ευρώ στον Κουλκουδίνα: «Δεν ήταν βουλευτής της ΝΔ όταν πήρε την επιδότηση» Γεωργιάδης: “Η ΝΔ δεν θα κάνει συγκυβέρνηση με άλλο κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ”-Τι είπε για Σαμαρά-Καραμανλή Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Οι αγώνες που προσπάθησε να στήσει ο Κορομηλάς – Τι αναφέρει το ένταλμα σύλληψης Κασσελάκης για Τσίπρα: «Δεν ξέρω αν θα φτάσει στις εκλογές, θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό» Ρόδος: Συνελήφθη 36χρονος έπειτα από καταγγελία της συντρόφου του για βιασμό Κασσελάκης: Ο Τσίπρας θα πάρει μονοψήφια ποσοστά Ν. Κασιμάτη: Μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ Ο Πάνος Καμμένος προαναγγέλλει επιστροφή στην πολιτική μετά τις εκλογές: «Δεν θα επιτρέψω συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ»
Libre.gr

Ανδρουλάκης: Καμία αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου

Μήνυμα για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου, με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία, ακόμη και έμμεση, αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε τη δήλωση εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, συνδέοντας τη σημασία της ημέρας με την ανάγκη ενίσχυσης της χώρας και προστασίας των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Σε κάθε επέτειο οφείλουμε να οραματιζόμαστε τον βηματισμό της πατρίδας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, με ενίσχυση των συντελεστών ισχύος, του δημογραφικού, της περιφερειακής ανάπτυξης, της αποτρεπτικής δύναμης, της ποιοτικής δημοκρατίας», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία αναγνώριση δικαιωμάτων στην Άγκυρα.

«Έχουμε χρέος να προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες εξελίξεις αυτό σημαίνει να ολοκληρωθεί το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας βάσει των κανόνων και μόνο που διέπουν το διεθνές δίκαιο. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία, έστω έμμεση, αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία, τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν έχει. Καμία νομική αξία στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...