Τελευταία νέα
Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό»
Indicator.gr

Ανδρουλάκης στην Επιτροπή Διεύρυνσης: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της πολιτικής αλλαγής

Την πεποίθηση ότι η διαδικασία της αμφίπλευρης πολιτικής διεύρυνσης θα έχει θετικό αποτύπωμα στον αγώνα μας στις εθνικές εκλογές, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είναι μόνο ο στόχος της αμφίπλευρης διεύρυνσης. Είναι πάνω από όλα το κοινωνικό αίτημα ο στόχος μας: ο στόχος της πολιτικής αλλαγής. Και αυτός είναι ο κοινός τόπος της σημερινής συνάντησης. Χαίρομαι, λοιπόν, διότι σήμερα συναντώ ανθρώπους που ήμασταν κάποτε στην ίδια όχθη, στην όχθη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανθρώπους που είχαμε εντελώς διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ομιλία του:
«Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά ήταν ένα φιλόξενο κόμμα. Ένα κόμμα που ταυτιζόταν με τις ανάγκες του ελληνικού λαού σε πολύ κρίσιμες περιόδους. Μια τέτοια περίοδο διανύουμε σήμερα. Μια περίοδο όπου δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ανισότητες, με τις επιθέσεις στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου.
Μια περίοδο όπου, δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο της εξουσίας της.
Μία περίοδο όπου περιφρονούνται και υποτιμούνται οι κόποι του ελληνικού λαού τα δύσκολα χρόνια της λιτότητας.
Μια περίοδο όπου η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα και η αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων κάνει χιλιάδες ελληνόπουλα να μην μπορούν να κάνουν τα πρώτα βήματα στις σπουδές τους και δυσκολεύει τις οικογένειες.
Μια περίοδο όπου, δυστυχώς, τα fake news, ο έλεγχος των media, αποδυναμώνουν τον δημόσιο διάλογο και τον ορθό λόγο.
Αυτήν, λοιπόν, την κρίσιμη περίοδο μας τιμά -και με τιμά προσωπικά- ιδιαίτερα η σημερινή σας παρουσία.
Δεν είναι μόνο ο στόχος της αμφίπλευρης διεύρυνσης. Είναι πάνω από όλα το κοινωνικό αίτημα ο στόχος μας: ο στόχος της πολιτικής αλλαγής. Και αυτός είναι ο κοινός τόπος της σημερινής συνάντησης. Χαίρομαι, λοιπόν, διότι σήμερα συναντώ ανθρώπους που ήμασταν κάποτε στην ίδια όχθη, στην όχθη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανθρώπους που είχαμε εντελώς διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Και αυτό είναι πλούτος. Χαίρομαι,  που όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της πολιτικής αλλαγής.
Θέλω τη συνεισφορά σας στο πρόγραμμά μας. Διότι όλοι είστε αξιόλογοι άνθρωποι, με μεγάλη εμπειρία, στον δημόσιο βίο, στις επιστήμες, στην αγορά εργασίας. Πρέπει να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας. Και πρέπει να το ακούσει, να το διαβάσει και να το κατανοήσει ο ελληνικός λαός.
Διότι, εμείς δεν επενδύουμε στα συνθήματα. Δεν επενδύουμε στη διχόνοια. Δεν επενδύουμε στη στυγνή προπαγάνδα. Αυτά τα εργαλεία ανήκουν σε άλλους. Εμείς γνωρίζουμε ότι μετά από όσα πέρασε ο ελληνικός λαός στα δέκα σκληρά χρόνια καταστροφής οικονομικού κεφαλαίου, με χιλιάδες Έλληνες να έχουν μεταναστεύσει, δύναμη είναι ο προγραμματικός λόγος, οι λύσεις, το σχέδιο.
Και αυτό που θα παρουσιάσουμε στο συνέδριό μας είναι αυτό ακριβώς: το Εθνικό Στρατηγικό Κυβερνητικό μας Σχέδιο. Ένα σχέδιο που θα δώσει ξανά στην κοινωνία αισιοδοξία, ελπίδα. Ένα σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας.
Θέλω να σας πω, κλείνοντας, ότι η Κυριακή που μας πέρασε, ήταν μία πολύ σημαντική μέρα, διότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν με τις ώρες στις ουρές για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μέλη του ΠΑΣΟΚ όλων των ηλικιών σε όλη την Ελλάδα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν μοιράζονται σε τιμάρια. Ούτε το ΠΑΣΟΚ μοιράζεται σε τιμάρια. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τη μάχη της πολιτικής αλλαγής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Ενωμένο, προγραμματικό, δυναμικό.
Και σε αυτόν τον αγώνα πραγματικά χαίρομαι που θα είμαστε μαζί. Γιατί τη χώρα που ονειρευόμαστε, την Ελλάδα που αξίζουμε, μπορούμε πραγματικά να την κερδίσουμε μαζί. Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας.
Ευχαριστώ πολύ την Επιτροπή Διεύρυνσης. Δεν θα πω τα μέλη της, είναι πολλά, τα γνωρίζετε.
Και ευχαριστώ πάνω απ’ όλα τον φίλο μου, τον Κώστα Σκανδαλίδη, που ανέλαβε αυτήν την ευθύνη. Ο Κώστας έχει μια διαδρομή που, νομίζω ότι είναι σφραγίδα ότι αυτή η διαδικασία της αμφίπλευρης πολιτικής διεύρυνσης θα έχει θετικό αποτύπωμα στον αγώνα μας στις εθνικές εκλογές».
Σκανδαλίδης: Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν οικοδομήθηκε ποτέ με αποκλεισμούς, αλλά με συνθέσεις
«Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν οικοδομήθηκε ποτέ με αποκλεισμούς, αλλά με συνθέσεις. Και, όταν μια κοινωνία αναζητά προοπτική, η διεύρυνσή της και η συμπαράταξη δυνάμεων της παράταξης δεν αποτελεί πρόβλημα. Κάθε άλλο. Είναι προϋπόθεση υπέρβασης και λύσης», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Επικεφαλής της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.
Αναλυτικά η ομιλία του:
«Ευχαριστώ, Πρόεδρε, για τα καλά σου λόγια.
Καλημέρα και από μένα.
Εισαγωγικά, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας καθώς και όσους συνδέονται μέσω zoom στη σημερινή μας συζήτηση.
Σήμερα συνέρχεται σε Ολομέλεια η Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης που συγκροτήθηκε σε κεντρικό επίπεδο. Με τις τρεις κυρίες που έχουν προσφερθεί, την Αλεξάνδρα Τσάμη, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Περιοδοντολόγο, τη Σοφία Μπαμπανίκου, Καθηγήτρια Δερματολόγο, την Καρλή Γεωργία, Φαρμακοποιό, αριθμεί 81 μέλη. Ανάμεσά τους, 20 πανεπιστημιακοί, 15 γυναίκες, 25 στελέχη από την επαρχία και συνδέονται 11 διαδικτυακά με τη σημερινή μας συνάντηση.
Η συμμετοχή, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι σχεδόν καθολική. Πολλοί ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας. Και, μάλιστα, σε μέρα εργάσιμη και σε ώρα που είναι η πιο ακατάλληλη για να μπορεί κάποιος να αφήσει τη δουλειά του και να έρθει εδώ.
Θέλω, επίσης, πριν σας πω δύο λόγια για την επιτροπή, να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επικουρούν το έργο της επιτροπής και εκφράζουν συγκεκριμένους χώρους. Είναι εδώ μαζί μας σήμερα. Η συμβολή τους θα συνεχιστεί τόσο στο συνέδριο όσο κυρίως μετά στην πορεία προς τις εκλογές.
Μια ξεχωριστή, θα μου επιτρέψετε αναφορά σε έναν άνθρωπο που έχει εξέχουσα θέση και ενεργή βοήθεια και πρέπει να σημειωθεί. Είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που βοήθησε πάρα πολύ σε αυτήν τη διαδικασία και θα ήταν παράλειψη να μην το αναφέρω.
Φίλες και φίλοι,
Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν οικοδομήθηκε ποτέ με αποκλεισμούς, αλλά με συνθέσεις. Και, όταν μια κοινωνία αναζητά προοπτική, η διεύρυνσή της και η συμπαράταξη δυνάμεων της παράταξης δεν αποτελεί πρόβλημα. Κάθε άλλο. Είναι προϋπόθεση υπέρβασης και λύσης.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Ιστορικά και πολιτικά, όμως, παραμένει ο βασικός κορμός της μεγάλης παράταξης που μπορεί να δώσει στη χώρα μια πειστική εναλλακτική πρόταση.
Ιδιαίτερα, όταν η εικόνα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο μοιάζει με κινούμενη άμμο. Συνηθίζω να λέω ότι σε αυτήν την παράταξη τα στελέχη είναι πάρα πολλά και παράγονται συνέχεια, οι θεσμοί είναι το αξιακό της πλαίσιο και η λειτουργία της, το πρόγραμμά της ανέφερε και ο Πρόεδρος είναι η βασική της πρόταση, η οργάνωσή της με τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που βρέθηκαν, όχι μόνο την Κυριακή στην εσωκομματική κάλπη ή στην εκλογή του Προέδρου μας πριν λίγο καιρό, αλλά γενικότερα σε κάθε τόπο και σε κάθε κοινότητα, νομίζω ότι είναι η εγγύηση ότι η αμυντική συσπείρωση που δείχνει σήμερα η παράταξη μπορεί να εξελιχθεί σε επιθετική, ουσιαστική και πολλαπλασιαστική των δυνάμεών της.
Είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωση των ονομάτων της επιτροπής τις πρώτες μέρες συνάντησε την αμηχανία του συστήματος εξουσίας που κυβερνά τη χώρα. Με την ανακοίνωση της δεύτερης ομάδας στελεχών, πάτησε το κουμπί του πολέμου. Ακόμα και ο πραγματικός πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή υποχώρησε, για να δώσει τη θέση του σε απαξιωτικές κρίσεις, αδιανόητες λοιδορίες, κατά συρροή δημοσιεύματα και παραπλανητικές ειδήσεις.
Τους πονάει πολύ το άνοιγμα. Γιατί δείχνει μία νέα δυναμική συσπείρωσης του χώρου. Θα ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό, ελεγχόμενο, διαχειρίσιμο, για τους μετεκλογικούς τους σχεδιασμούς.
Η αντίδρασή τους μας δείχνει το δρόμο. Να συνεχίσουμε χωρίς καμία αναστολή την πορεία που χαράξαμε και που η δική σας συμμετοχή της προσδίδει και δυναμική και προοπτική. Το γεγονός ότι άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές, επιστημονικές, επαγγελματικές και κοινωνικές διαδρομές εμπιστεύονται το Κίνημά μας για να συμβάλουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε μια ευρύτερη προσπάθεια δημοκρατικής συμπαράταξης, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να λειτουργεί ως ο βασικός πυλώνας συγκρότησης αξιόπιστου εναλλακτικού πόλου εξουσίας.
Διευρύνω μία φράση του Προέδρου μας, που πρέπει να γίνει το κεντρικό μας σύνθημα: Η Νέα Δημοκρατία θα κριθεί βάσει των πεπραγμένων της. Εμείς θα κριθούμε βάσει του σχεδίου που έχουμε για τη χώρα και του προγράμματος που το υλοποιεί. Σχέδιο και πρόγραμμα συνθέτουν την εθνική μας στρατηγική που θα οδηγήσει τους πολίτες στην κάλπη. Έτσι, ο στόχος που θέσαμε εξαρχής «η κοινωνία στο προσκήνιο» ανάγει το συνέδριό μας σε σημαντική τομή στην πορεία μας και σε εφαλτήριο κινητοποίησης των πολιτών στο δρόμο προς τις εκλογές.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θεωρούμε τη δική σας συμβολή κρίσιμη, χρήσιμη και εξόχως σημαντική.
Για αυτό, η Επιτροπή μας που σήμερα ξεκινά τις εργασίες της δεν στέκεται σε απλή συλλογή υπογραφών, δεν περιορίζεται σε απλή ομάδα υποστήριξης. Θέλουμε να συμβάλλετε αποφασιστικά, με σαφήνεια και χωρίς αστερίσκους, ο καθένας και η καθεμιά με τη δική σας εμπειρία και οπτική. Με τρόπο που το νέο αφήγημα για τη χώρα, η ολοκλήρωση των προγραμματικών μας θέσεων και η νέα εποχή για ένα σύγχρονο και ανοικτό κόμμα, δομημένο σε λειτουργίες και ισχυρά παρεμβατικό, να ανοίξει τον δρόμο ώστε να ακουμπήσει ξανά ο λαός στο ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό, η συμμετοχή σας στο συνέδριο θα είναι ουσιαστική. Τόσο στη συζήτηση, όσο και στις αποφάσεις. Για αυτό ακριβώς, αποσυνδέσαμε την παρουσία σας από την κομματική ιδιότητα ή τη διελκυστίνδα των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές. Για να μπορούν, εκτός από εσάς, και άλλοι προοδευτικοί πολίτες και στελέχη, είτε προερχόμενοι από άλλους φορείς είτε αφήνοντας τον καναπέ του σπιτιού τους, αν θέλουν να το παρακολουθήσουν και να παρέμβουν.
Για τον λόγο αυτό, στα θεματικά τραπέζια, υπάρχει ένα ξεχωριστό για τη συμπαράταξη όπου το λόγο θα έχετε εσείς και τα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν στις αποφάσεις του συνεδρίου.
Μετά το συνέδριο, η επιτροπή θα συνεδριάσει για να επεξεργαστεί το πρόγραμμα δράσης της και τη θεματολογία, ώστε να δημιουργηθεί σε κάθε περιφέρεια μία αντίστοιχη ομάδα στελεχών. Αυτή τη φορά, με οργάνωση εκδηλώσεων στα κέντρα των περιφερειών, με θέματα που θα μπορούσαν ενδεικτικά να είναι η αλλαγή του κράτους και των θεσμών, η ποιότητα της δημοκρατίας, το αναπτυξιακό μοντέλο, η αναβάθμιση κλπ. Σε κάθε περιφέρεια θα κάνουμε μια θεματική εκδήλωση και παράλληλα θα ανακοινώσουμε τον κατάλογο των ανθρώπων που σε αντιστοίχιση στην περιφέρεια συμμετέχουν και ενισχύουν την προσπάθειά μας.
Ο στόχος είναι η δυναμική κινητοποίηση των τοπικών κοινωνικών ενόψει των εθνικών εκλογών μέσα από ανοικτό δημόσιο διάλογο. Και η συσπείρωση στελεχών που μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και να προβάλουν την πολιτική μας στα τοπικά, τα περιφερειακά και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.
Τελειώνοντας, θέλω να σας πω ότι η εμπειρία μου μέχρι τώρα με κάνει πολύ αισιόδοξο. Ότι υπάρχει επιστροφή, υπάρχει μια φουρνιά στελεχών, παλαιών στελεχών που έρχονται από άλλους χώρους, υπάρχει μια συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημά μας. Τέτοια που μπορεί να μας δώσει, όπως την περασμένη Κυριακή, την πιο μεγάλη, την πιο ενθαρρυντική ελπίδα, ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να νικήσουμε στις εκλογές και να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα».
 
The post Ανδρουλάκης στην Επιτροπή Διεύρυνσης: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της πολιτικής αλλαγής appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...