Τελευταία νέα
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση Π. Γερουλάνος: Οχι στη συνεργασία με ΝΔ – Τι λέει για συνεννόηση με Τσίπρα Νέα Αριστερά για 28η Οκτωβρίου: Τιμούμε τη Λαϊκή Αντίσταση κατά του Φασισμού 28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα πολιτικών και κομμάτων για την επέτειο του «ΟΧΙ» Η Καρυστιανού καταγγέλλει ότι δεν την άφησαν να καταθέσει στεφάνι: «Να φωνάξουμε ΟΧΙ, όπως ο Ι. Μεταξάς» Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 36χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Κουτσούμπας για 28η Οκτωβρίου: Οι λαοί νικούν ακόμα και τους πιο ισχυρούς αντιπάλους «Ράβουμε ό,τι ανεμίζει»: Μέσα στη βιοτεχνία που ράβει ελληνικές σημαίες – Από τη Σμύρνη του 2019 στο σήμερα [βίντεο] 28η Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές ματαιώθηκαν παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για την Αττική Κοβέσι στο Politico: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κινδυνεύει να εξοντωθεί σιωπηρά, επειδή κάνει τη δουλειά της» Πρωινό Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940: Όταν οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Πάτρα – Μια ηλικιωμένη θυμάται λεπτό προς λεπτό Μήνυμα Τσίπρα για την 28η Οκτωβρίου: “Οχι στην υποταγή σε μία επίπλαστη σταθερότητα που προετοιμάζει δεινά για την πατρίδα και τον λαό μας”
Paron.gr

Ανησυχία για την οργή που υποβόσκει στην κοινωνία

Το πολιτικό σκηνικό της χώρας θυμίζει πλέον ένα απρόβλεπτο ναρκοπέδιο, καθώς πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης φέρνουν στο φως μια βαθιά, ριζωμένη κοινωνική οργή που απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε κυβερνητικό σχεδιασμό για πολιτική σταθερότητα.
Οι πολίτες φαίνεται να γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στα επίσημα αφηγήματα περί «εξάντλησης της τετραετίας», με μια συντριπτική πλειοψηφία, της τάξης του 55%, να απαιτεί ξεκάθαρα την άμεση προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Το ποσοστό αυτό εγκλωβίζει το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή πολιτική μέγγενη, αφήνοντας μόλις ένα 42% να στηρίζει την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα την έντονη αποσύνδεση της κοινωνικής βάσης από την επίσημη γραμμή.
Αυτή η δυναμική δεν αποτελεί απλώς μια στιγμιαία αντίδραση αλλά την κορυφή ενός παγόβουνου, που τροφοδοτείται από την καθημερινή πίεση, την ακρίβεια και την αίσθηση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της κοινωνίας. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, καθώς η απαίτηση για κάλπες αποκτά χαρακτηριστικά κοινωνικού ρεύματος, που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί ή να υποβαθμιστεί ως μια απλή δημοσκοπική κάμψη.
Το Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σκληρό δίλημμα: Αν θα επιμείνει στον αρχικό του σχεδιασμό, ρισκάροντας την πλήρη αποξένωση από το εκλογικό σώμα, ή αν θα συρθεί σε εξελίξεις που πλέον μοιάζουν να υπαγορεύονται από το θυμικό και την αγανάκτηση των ίδιων των πολιτών.
Η κοινωνική αυ­τή έκρηξη, όπως αποτυπώνεται στα νούμερα, δείχνει ότι ο χρόνος της πολιτικής ανοχής έχει στερέψει προκλητικά, μετατρέποντας τη σταθερότητα σε μια εύθραυστη αυταπάτη. Η επόμενη μέρα δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τις στρατηγικές των επικοινωνιολόγων αλλά από το αν η εξουσία μπορεί να αφουγκραστεί μια κοινωνία που πλήττεται από την ακρίβεια και που νιώθει ότι δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει, ζητώντας άμεση πολιτική επανεκκίνηση.
Να σημειώσουμε πως ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε και πάλι ότι εκλογες θα γίνουν κανονικά: Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο
Δεν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. Ξεκάθαρος για το πολιτικό χρονοδιάγραμμα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια και επιβεβαιώνοντας την ομαλή πορεία της κυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν δεκανίκια για μετά τις εκλογές
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ακολουθήστε το paron.gr στο Google News
➜

Ακολουθήστε το paron.gr στο MSN
➜

 

The post Ανησυχία για την οργή που υποβόσκει στην κοινωνία appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...