Τελευταία νέα
Ψάχνουν ένα θαύμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν από τη νέα εσωστρέφεια – Παπανώτας και Μπάρκας έβαλαν νέες φωτιές Κασσελάκης: Νέα περίπτωση μονταζιέρας – Το Μαξίμου πίσω από τις πανομοιότυπες διαρροές στα site που χορηγεί περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη και εσωστρέφειας» στο ΕΓ! Κασσελάκης: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου Γκλέτσος για Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Βάλτε τέλος στις εξορύξεις (και) στις θάλασσες και στους ωκεανούς κερδών και περιβαλλοντικής καταστροφής Κωνσταντοπούλου για Μπελέρη: Η δημοσιότητα δεν ήταν για έναν φυλακισμένο δήμαρχο αλλά κομματικό μέλος της ΝΔ Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας Παύλος Ασλανίδης: «Δημήτρη μου νικάμε» … (Η αντίδραση μετά την έρευνα κατά της εισαγγελέως που έβγαλε “λάδι” τον Τριαντόπουλο για τα Τέμπη) (Γιατί δεν έπαψε ποτέ να είναι ο Αλέξης) Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο Αλέξης Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας – Τι είπε για Βαρουφάκη Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Αντικατασταλτική πορεία υπεράσπισης του ασύλου, Πέμπτη 26/5 στις 19:00 στην Καμάρα

 Μάιος 27,2022

Ανακοινώσεις Φοιτητικών Συλλόγων: ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΘ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:30 ΦΛΣ

Για ακόμη μία μέρα είχαμε στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων εντός και πέριξ του ΑΠΘ. Οι μπάτσοι για άλλη μια φορά έκαναν δολοφονική επίθεση με ευθεία βολή κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά φοιτητής και να μεταφερθεί αιμόφυρτος σε νοσοκομείο. Επιπλέον ώρες μετά τις συγκρούσεις στο ΑΠΘ προσήχθησαν δύο φοιτητές έξω από το ΑΠΘ από άνδρες της ασφάλειας χωρίς κανέναν λόγο και αναμένεται εκτενέστερη ενημέρωση.

Για ακόμη μία φορά βλέπουμε πως με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να κανονικοποιήσει την παρουσία των μπάτσων στο πανεπιστήμιο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν εξαγγελίες για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι μπάτσοι έρχονται στα πανεπιστήμια τόσο για να καταστείλουν κάθε μορφή αντίστασης στο βάθεμα της κυριαρχίας, όσο και να περιφρουρήσουν την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η δυστοπική πραγματικότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας φαίνεται αποφασισμένη να περάσει κυριολεκτικά πάνω απ’ τα σώματά μας για χάρη της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, για να μας πειθαρχήσει με κάθε κόστος. Δε θα παραδώσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ένστολων δολοφόνων του. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν από τους αγώνες μας, στο δρόμο και στις συνελεύσεις μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 18:30 ΦΛΣ

Με πρόσχημα το χτίσιμο της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ, τις τελευταίες 2 μέρες εισέβαλαν ξανά στο χώρο του πανεπιστημίου δυνάμεις καταστολής γύρω από τη ΣΘΕ σε μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η μόνιμη εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. Οι φοιτητές/ριες απάντησαν με συγκεντρώσεις ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο κάμπους και ενάντια στον νόμο 4777, ο οποίος έστρωσε το δρόμο για όλα αυτά και τις πτυχές του οποίου έρχονται να διαφυλάξουν οι μπάτσοι. Σήμερα μάλιστα, φοιτητής που συμμετείχε στις συγκεντρώσεις δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι και χρειάστηκε να διακομιστεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Το κράτος αυτή την περίοδο επιλέγει την στρατηγική της έντασης. Στήνοντας μία εκστρατεία προπαγάνδας στα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία μπάτσων στις σχολές επικαλούμενη το αφήγημα της ανομίας και προφασιζόμενη ότι όλα γίνονται για την ασφάλεια του πανεπιστημίου. Τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών είναι ότι φοβούνται μη διαγραφούν στα ν+ν/2 έτη, ότι έρχονται αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής μέσα στις σχολές τους, ότι δε μπορούν να τρώνε ανεμπόδιστα στη λέσχη του ΑΠΘ, ότι αμφισβητείται η δωρεάν στέγαση στις εστίες και η κατάσταση των υπαρχόντων είναι άθλια. Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις στο πανεπιστήμιο είναι οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον από τη συνεργασία τους με το πανεπιστήμιο θα μεγιστοποιούν τα κέρδη τους(βλέπε συμπράξεις δημοσίου με ιδιωτικό τομέα στη λέσχη, σε ερευνητικά προγράμματα κλπ). Οι μπάτσοι έρχονται να διαφυλάξουν τα κέρδη αυτών των συμφερόντων και την δική μας εξαθλίωση και υποταγή. Δεν έχουμε αυταπάτες όμως. Ο αγώνας για ελεύθερη πρόσβαση της κοινωνικής βάσης στην παιδεία, ενάντια στον νόμο 4777 και ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας θα είναι μακρής. Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητ(ρι)ών και από την αλληλεγγύη του αγωνιζόμενου κόσμου θα πάρουμε πίσω όσα επιχειρεί να μας καταληστέψει το κράτος και το κεφάλαιο.

Πορεία υπεράσπισης του ασύλου στην Καμάρα στις 19:00

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης...

ΠΟΠΟΚΠ- Η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων δεν λύνεται με «γκεμπελίστικα» τεχνάσματα

23/03/2021 Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Προσωπικού Οργανισμών  Κοινωνικής  Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλουν ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του εκπροσώπου της […]