Τελευταία νέα
«Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Γερουλάνος: Τα 100+ έργα που δεν έγιναν ή δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης «Λυσιστράτη» ΚΘΒΕ: Διασώζοντας το μήνυμα ειρήνης του Αριστοφάνη Europol: Βαριοπούλες, εκρηκτικά και στρατολογήσεις μέσω social media – Πώς οι ληστείες σε μουσεία έγιναν τόσο βίαιες Τ. Θεοδωρικάκος: Καθημερινά προστίθενται νέα προϊόντα στην Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών – Στους 850 οι κωδικοί Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Η 45χρονη είχε αλλάξει τις κλειδαριές του σπιτιού – Τι αποκαλύπτουν τα αδέλφια της [βίντεο] Επίσκεψη Όλγας Κεφαλογιάννη στα Διαπόντια Νησιά – Συζήτηση για την τουριστική προοπτική Φωτιά σε δασική έκταση στο Μέτσοβο – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο Άνδρος: Του έκοψαν κλήση 700 ευρώ επειδή οδηγούσε άλογο… μεθυσμένος Πύλος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό – «Δεν επιστρέφω στην Ισπανία μέχρι να βρεθεί», δήλωσε η σύζυγός του Άρης: Επέστρεψε έπειτα από 1,5 χρόνο ο Μάνου Γκαρθία: «Το ήθελα τόσο εγώ όσο και η ομάδα» Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Πατούλης που «βλέπει» Σαμαρά ανοίγει τον άσκο του αιόλου για τον Φαληρικό Όρμο και «απειλεί» με αποκαλύψεις σε δημόσια εμβέλεια
Efsyn.gr

Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τη μετονομασία των Επτανήσων σε «Νησιά του Οδυσσέα» – Αντίθετος ο δήμαρχος Ιθάκης

Εισήγηση – αναφορά για ονομασία των νησιών του Ιονίου Πελάγους σε «Νησιά του Οδυσσέα» σε εκδήλωση που θα γίνει σε διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, έκανε προχθές Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σάββας Κουλούρης.
Με τον δήμαρχο Ιθάκης, τον Διονύση Στανίτσα, να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση, όπως μετέδωσε το corfutvnews.gr, και να τονίζει: «Η Ιθάκη είναι Ιθάκη. Ο Οδυσσέας έχει την πατρίδα του, και αυτή δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ένα γενικό τουριστικό brand για τα Ιόνια Νησιά».
Η πρόταση είναι προφανώς εμπνευσμένη από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία την οποία σημείωσε, η νέα πολυσυζητημένη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, που ακολουθεί το μακρύ και γεμάτο περιπέτειες ταξίδι επιστροφής του βασιλιά της Ιθάκης, μετά τον Τρωικό Πόλεμο.
Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του δήμου Ιθάκης:
«Στηρίζουμε την εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων.
Η πρόταση να ονομαστούν τα Ιόνια Νησιά “τα Νησιά του Οδυσσέα” δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον Δήμο Ιθάκης.
Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά την ιστορία, την ταυτότητα και το διεθνές brand της Ιθάκης, δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι χωρίς την Ιθάκη.
Η Ιθάκη είναι Ιθάκη. Ο Οδυσσέας έχει την πατρίδα του, και αυτή δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ένα γενικό τουριστικό brand για τα Ιόνια Νησιά.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να σεβαστεί την Ιθάκη, την ιστορία της και τη μοναδική της σχέση με τον Οδυσσέα.
Η τουριστική προβολή των Ιονίων μπορεί και πρέπει να γίνει με πολλά και διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η Ιθάκη δεν παραχωρεί την ιστορία και το όνομά της».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...