Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, έδωσε μια αυστηρή απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του σχετικά με τις δηλώσεις του για την είσοδο της γειτονικής χώρας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα άμυνας SAFE.
«Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται.
Από τις αρχές αυτές δεν πρόκειται να αποστεί και όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί, διότι υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές.
Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση.»
Ο Χακαν Φιντανειχε δηλώσει πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια».
Έκανε και αναφορά στην «επανεισδοχή» της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (το 1980 είχε αποχωρήσει τότε με την τουρκική εισβολή) λέγοντας ότι τότε η Τουρκία θα μπορούσε να είχε φέρει αντιρρήσεις, αλλά δεν το έκανε κοιτώντας το συνολικό, καλό της συμμαχίας.
Φυσικά δεν αναφέρθηκε ούτε στο casus belli που έχει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και δεν εκανε καμια αναφορά στην μη αναγνωρίσεη διεθνών συνθηκών από τη χώρα του!
Φωτό: Υπουργείο Εξωτερικών
The post Απάντηση Γεραπετρίτη στον Φιντάν για το SAFE: υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
Διαβάστε περισσότερα
Paron.gr
