Τελευταία νέα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα Ο Μαρινάκης έπαθε Τζίμερο και προκαλεί σάλο: Να κόψουμε το επίδομα ανεργίας να το δώσουμε στις επιχειρήσεις !!! Γεωργιάδης: Θα συγκροτήσουμε επιτροπή που θα καθορίζει πώς δουλεύουν κέντρα όπως αυτό που επισκέφθηκε ο Μαζωνάκης Γιώργος Μαζωνάκης: Η στιγμή που το ασθενόφορο φτάνει στο ιατρείο για να παραλάβει τον τραγουδιστή [βίντεο] Η Le Figaro «ανακαλύπτει» τα βήματα του Ομήρου στο απρόσμενο νησί των Κυκλάδων Πρόκληση Παύλου Μαρινάκη: «Δεν πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από δύο μήνες» Μητσοτάκης από Άνω Λιόσια: «Του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τα 1.000 ανακαινισμένα σχολεία» Μπάσκετ: Επιμένουν στους επτά ξένους ΕΛΑΣ: Η στήριξη της εκπαίδευσης είναι επένδυση στα παιδιά μας και στο μέλλον της χώρας μας Φόρος στον μεγάλο πλούτο: Η Ουγγαρία νομοθετεί το 1%, ο Τσίπρας ανοίγει τη συζήτηση στην Ελλάδα Απάντηση ΥΠΟΙΚ στον Κουτεντάκη: «Για να φορολογήσεις τον πλούτο, πρέπει πρώτα να τον φέρεις στην Ελλάδα» Το σαμαρικό καρφί για τη «μέθη εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»
Efsyn.gr

Απάντηση ΥΠΟΙΚ στον Κουτεντάκη: «Για να φορολογήσεις τον πλούτο, πρέπει πρώτα να τον φέρεις στην Ελλάδα»

Για έναν περίεργο «φορολογικό παράδεισο» που ανακάλυψε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΕΛ.Α.Σ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, όπου άνθρωποι και εταιρείες που έως χθες δεν ήταν στην Ελλάδα, δεν επένδυαν, δεν δημιουργούσαν δουλειές και δεν πλήρωναν φόρους εδώ, τώρα έρχονται να κάνουν ακριβώς αυτά, κάνουν λόγο στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Οι συγκεκριμένοι παράγοντες αναφέρουν ότι αντίθετα «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε έσοδα εκεί όπου μέχρι χθες, αυτά ήταν στο μηδέν. Έσοδα που ενισχύουν τα δημόσια οικονομικά και δημιουργούν χώρο για χαμηλότερους φόρους και μεγαλύτερη στήριξη της κοινωνίας».
Η προσπάθειά μας, όμως, προσθέτουν οι ίδιοι, σηματοδοτεί και κάτι πολύ μεγαλύτερο από την είσπραξη φόρων. Χτίζουμε ένα νέο οικοσύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών: νέες εταιρείες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, Έλληνες που επιστρέφουν και διεθνή στελέχη που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο για να ζήσουν, να εργαστούν και να επενδύσουν.
«Σε αυτό το πλαίσιο φυσικά και συναντάμε επενδυτές και στο Λονδίνο και παντού. Φυσικά και τους διεκδικούμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Και μια σοβαρή αντιπολίτευση θα έπρεπε να θέλει και να πράττει το ίδιο. Γιατί η προσέλκυση επενδύσεων, κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι εθνική», προσθέτουν.
«Να μη γκρεμίσουμε όσα χτίζουμε, μέρα με τη μέρα, με κόπο»
Σύμφωνα επίσης με τα στελέχη του υπουργείου, στη Wall Street και στο City του Λονδίνου δεν μπορείς να επιβάλεις τον «πατριωτικό φόρο» που οραματίζεται η ΕΛ.Α.Σ. Για να φορολογήσεις αυτόν τον πλούτο, πρέπει πρώτα να καταφέρεις να τον φέρεις στην Ελλάδα. Και, δυστυχώς, αυτό που στην ΕΛ.Α.Σ γνωρίζουν από πρώτο χέρι είναι μόνο το τι σημαίνει να φεύγουν κεφάλαια από τη χώρα. Σε αυτό έχουν αξεπέραστο know- how. Και το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες.
Στην απάντηση στον κ. Κουτεντάκη, καταλήγουν ότι «γι’ αυτό, αντί να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, τους καλούμε να συμβάλουν στην προσπάθεια. Ας συμφωνήσουμε, έστω και τώρα, σε ένα πράγμα: να μη διώξουμε ξανά αυτά που σήμερα αγωνιζόμαστε να φέρουμε στην Ελλάδα. Να μη γκρεμίσουμε όσα χτίζουμε, μέρα με τη μέρα, με κόπο».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο τομεάρχης Οικονομικών της ΕΛΑΣ Φραγκίσκος Κουτεντάκης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να αυξήσει από 5% σε 15% τη φορολογία των υψηλών αμοιβών κυβερνητικοί εκπρόσωποι επισκέπτονται γραφεία hedge funds στο Λονδίνο για να διαφημίσουν τα ελληνικά φορολογικά προνόμια».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...