Τελευταία νέα
Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης σε ηλικία 93 ετών: Θρήνος στη Νέα Δημοκρατία Απ. Αποστόλου: Η πολιτική ως διαχείριση και η κοινωνία ως κατασκευή Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο επιβαίνοντες – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος και τη Δευτέρα σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια [χάρτης] Η Οδύσσεια της ‘Οδύσσειας’ του Νόλαν Ενέργειες για την κρατική αρωγή προς τους πυρόπληκτους – Κλιμάκια θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές Οι χώρες του Κόλπου σχεδιάζουν να «απεξαρτηθούν» από το Ιράν και τον έλεγχο του Ορμούζ – Ο ρόλος της Τουρκίας Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων στη δυτική Αττική O Άδωνις Γεωργιάδης σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής λόγω των πυρκαγιών – «Το ΕΣΥ είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ρομά είναι ασπίδα απέναντι στον φασισμό» Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας Απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης
Efsyn.gr

Απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης. Η συλλογή που δημιούργησε ο Δημήτρης Πυρομάλλης για την Μαρία Κάλλας -την οποία το 2023 δώρισε στο αρχείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – περιλαμβάνει περίπου 4.000 δίσκους βινυλίου, 6.000 CD, εκατοντάδες βιβλία, αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικές εκδόσεις, χιλιάδες φωτογραφίες, αυτόγραφα, ιδιόγραφα, γραμματόσημα με τη μορφή της Κάλλας από διάφορες χώρες, μετάλλια αφιερωμένα στην ίδια, αλλά και προσωπικά της είδη, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΣ.
Ο Δημήτρης Πυρομάλλης γεννήθηκε το 1958. Σε ηλικία τεσσάρων ετών συνάντησε τυχαία τη Μ. Κάλλας στο νησί της Ζακύνθου, γεγονός που τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό ώστε από την ηλικία των είκοσι ετών αφιέρωσε τη ζωή του στη συλλογή για την τέχνη της Μαρίας Κάλλας. Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμώντας τη δωρεά του Δημήτρη Πυρομάλλη, διοργάνωσε, στο πλαίσιο του έτους Μαρίας Κάλλας το 2023, την έκθεση με τίτλο «UNBOXING CALLAS: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ».
Το 2024 η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τον Δημήτρη Πυρομάλλη με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος, για τη δωρεά της συλλογής του στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης, η διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκφράζουν, μέσω της ανακοίνωσης, τη βαθιά συγκίνηση και την οδύνη τους και υποβάλλουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...