Τελευταία νέα
Φθιώτιδα: Σοκαριστική καταγγελία για κακοποίηση 4χρονης μέσα σε παιδικό σταθμό Ίλον Μασκ, ο μεγάλος «χορηγός» του Τραμπ: Έδωσε 366 εκατ. δολάρια για να κρατήσει ο πρόεδρος τον έλεγχο στο Κογκρέσο Σαουδική Αραβία: Ισχυρές εκρήξεις στο Ριάντ – Οι Χούθι προειδοποιούν τις ΗΠΑ με «επώδυνη απάντηση» εάν εμπλακούν Γαλλία: Οι μαθητές δίνουν συνέχεια στους δρόμους – Ερευνώνται καταγγελίες μαζικής αστυνομικής βίας ΠΑΟΚ: Η βαριά ήττα έφερε έντονες αποδοκιμασίες – Για «εμφάνιση ντροπή» μιλά ο Πέλκας Αποζημίωση 1,4 δισ. ευρώ ζητούν 100 γαλλικά ΜΜΕ από την Meta για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων Ρέθυμνο: Θανατηφόρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Νεκρή ηλικιωμένη που παρασύρθηκε από ΙΧ Μπέρναμ για τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ στο εξής: «Η διατήρηση του status quo δεν αρκεί» Αλέξης Τσίπρας: Η ακρίβεια είναι ένα αόρατο μνημόνιο Έφη Αχτσιόγλου: “Η ΕΛΑΣ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή ” – “Ενα πολύ μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι στα κρίσιμα μέτωπα η ΝΔ σωστά πράττει αυτά που πράττει” Αυτοψία Τσίπρα στην Κρήτη για τις καταστροφές της κακοκαιρίας: “Το νησί δεν είναι μονάχα ο Φραπές και ο Χασάπης” Προ των πυλών η μεγάλη κακοκαιρία: Οι προβλέψεις Αρναούτογλου, Κολλυδά, Τσατραφύλλια – Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν»
Efsyn.gr

Αποζημίωση 1,4 δισ. ευρώ ζητούν 100 γαλλικά ΜΜΕ από την Meta για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Ο τεχνολογικός κολοσσός Meta, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης του Facebook και του Instagram, ενδέχεται να κληθεί να αποζημιώσει με ένα ποσό συνολικού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ 100 γαλλικά μέσα ενημέρωσης που τον κατηγορούν ότι παραβίασε τον ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ.
Ειδικότερα τα 100 γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων είναι οι εφημερίδες Figaro, Libération L’ Équipe κ.α. αλλά και σημαντικός αριθμός τηλεοπτικών σταθμών (BFM, TF1 κ.α) προσέφυγαν τον Απρίλιο του 2025 στη γαλλική δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι ο Meta, εκμεταλλευόμενος κατά τρόπο μη συμβατό προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία που άρχισε να ισχύει από το 2018 ,τα προσωπικά δεδομένα που είχε στη διάθεση του, κατέλαβε δεσπόζουσα θέση στη διαφημιστική αγορά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έσοδα της τάξεως του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις διαφημίσεις, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του αμερικανικού ήχου οικονομικών μελετών Charles River Asdociates.
Μετά από μία ανάλογη προσφυγή ισπανικών μέσων ενημέρωσης της Μαδρίτης υποχρέωσε τον όμιλο Meta να τους καταβάλει 479 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...