Τι συμβαίνει στο Δημαρχείο Παλλήνης με τον Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη;
Ψίθυροι, διαδόσεις ή μήπως μια προαναγγελθείσα… «καρατόμηση»; Όπως και να το δει κανείς, ο ανασχηματισμός στον Δήμο Παλλήνης από τον Δήμαρχο Χρήστο Αηδόνη έφερε μια αλλαγή που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου.
Ο λόγος για τον κ. Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, ο οποίος μέχρι πρότινος κρατούσε τα «κλειδιά» του δήμου. Ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Προμηθειών, ενώ παράλληλα είχε υπό την εποπτεία του τη Ψηφιακή Πολιτική, την Καινοτομία και τον Επιτελικό Συντονισμό του ‘Εργου της Δημοτικής Αρχής. Με λίγα λόγια, από τα χέρια του περνούσε όλη η παραγωγή έργου, η διαχείριση των κονδυλίων και οι κρίσιμες αποφάσεις.
Η «προσγείωση» και τα αμείλικτα ερωτήματα
Ξαφνικά όμως, η εικόνα άλλαξε άρδην. Στη νέα απόφαση, ο κ. Κουτσικούρης βρίσκεται τοποθετημένος ως Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.
Από τα Οικονομικά, τις Προμήθειες και τις Τεχνικές Υπηρεσίες όλου του Δήμου… περιορίστηκε στην τοπική αγορά, στις χορηγίες και στα ΚΑΠΗ της Ανθούσας. Ξεκάθαρη υποβάθμιση, όπως σχολιάζουν κακές (και καλές) γλώσσες στην περιοχή.
Το ερώτημα που πλανάται πλέον στον Γέρακα και την Παλλήνη είναι ένα: Γιατί αποφάσισε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης να αφαιρέσει το «βαρύ πυροβολικό» των αρμοδιοτήτων από τον στενό του συνεργάτη;
Υπήρξαν διαφωνίες ή «σύννεφα» γύρω από τους χειρισμούς σε διαγωνισμούς και συμβάσεις του Δήμου;
Πρόκειται για έναν απλό διοικητικό ανασχηματισμό ή για μια κίνηση του Δημάρχου να πάρει αποστάσεις από πεπραγμένα που σήκωσαν σκόνη;
Το μόνο βέβαιο είναι πως στην πολιτική –και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση– τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Και όταν ένας Αντιδήμαρχος μετακινείται από το ταμείο και τις εργολαβίες στα… τοπικά συμβούλια της Ανθούσας, το μήνυμα είναι ηχηρό!
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί το ρεπορτάζ τώρα αρχίζει…
Διαβάστε περισσότερα
Thefaq.gr
