Τελευταία νέα
Ο Σιακαντάρης «καρφώνει» πάλι στελέχη της ΕΛΑΣ: Θλιβερές οι αναρτήσεις με Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη Μπέτις – Μπαρτσελόνα: Ο Μπερνάλ κουτούλησε τον Γιαμάλ και «έφαγε» κόκκινη κάρτα Γαλλία: Καταστράφηκε ολοκληρωτικά το δημαρχείο της Λιμόζ [βίντεο] Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: 6χρονος μπήκε στη μέση για να σώσει τη μαμά του Financial Times: Ο πλανήτης «υπνοβατεί» προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα Ιταλία: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις – «Η αντιπολίτευση να καταγγείλει τη βία» λέει η Μελόνι Αλήθειες….με  ή χωρίς σχόλια (1). Γράφει ο Θοδωρής Μαράκης Ο Ζελένσκι αναζητά διέξοδο μετά το «άδειασμα» Τραμπ: Κυρώσεις, ντίζελ και Starlink στο επίκεντρο της κρίσης Αμερικανός γερουσιαστής κατηγορεί την Τουρκία για “τραμπούκικη συμπεριφορά” απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο Μαρινάκης για την ακρίβεια: «Οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν γενναίες λύσεις» Μακρόν για κινητοποιήσεις: «Θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν όσοι συμμετέχουν σε βανδαλισμούς» Πέθανε η Μιλού: Η σκυλίτσα που τρελαινόταν για τη θάλασσα και αγαπήθηκε από όλο το Tik Tok
Efsyn.gr

ΑΤ Ομόνοιας: Ποινές με αναστολή στους δύο αστυνομικούς για τον βιασμό της 19χρονης

Με ποινές τεσσάρων ετών και τεσσάρων ετών και πέντε μηνών, αλλά και με αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκλεισε σε πρώτο βαθμό η δίκη για την καταγγελία της 19χρονης που υποστήριξε ότι βιάστηκε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τον Οκτώβριο του 2022.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες αστυνομικούς το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μην τους επιβάλει κανέναν περιοριστικό όρο.
Η ετυμηγορία εκδόθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3. Τρεις ένορκοι και ένας σύνεδρος έκριναν ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, ενώ η πρόεδρος, ένας σύνεδρος και ένας ένορκος είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να απαλλαγούν.
Μεταβολή της κατηγορίας αποφάσισε το δικαστήριο
Το δικαστήριο προχώρησε, ωστόσο, σε μεταβολή της κατηγορίας. Αντί του ομαδικού βιασμού, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, τους έκρινε ενόχους για βιασμό από κοινού χωρίς συναίνεση.
Επιπλέον, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς καταδικάστηκε ομόφωνα και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε καταγράψει με κρυφή κάμερα τις πράξεις.
Αντίθετα, ο τρίτος αστυνομικός που δικάστηκε για συνέργεια σε βιασμό αθωώθηκε κατά πλειοψηφία 5-2, με δύο ενόρκους να εκφράζουν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος.
Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική πρόταση, καθώς ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των δύο βασικών κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών. Όπως είχε υποστηρίξει, αποδείχθηκε ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, όχι όμως και ότι αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συναίνεση της 19χρονης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...