Τελευταία νέα
Χατζηδάκης: H Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει ένα πλατύ, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα Μητσοτάκης/Απαντήσεις για το επιτελικό κράτος:Πολλοί δεν θυμόμαστε πώς ήταν πριν το 2019-Τι είπε ο Σκέρτσος Σκέρτσος κολακεύει Μητσοτάκη για να απαντήσει σε πέντε «γαλάζιους» βουλευτές: «Είναι πολιτικός των συνθέσεων. Δεν αποκλείει, ενώνει» Ανάρτηση Τσίπρα για ΔΕΗ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα Συνάντηση Σ.Παπασταύρου με τον Κρις Ράϊτ στην Κροατία με επίκεντρο τις τρέχουσες ενεργειακές εξελίξεις Ο Φειδίας Παναγιώτου άνοιξε πλατφόρμα για το γάμο του – 50 ακόλουθοί του μπορούν να είναι καλεσμένοι Μητσοτάκης: Τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος- Η πολιτική δεν γίνεται κουτουρού Β. Κικίλιας: Επενδύουμε 90 εκατ. για την εκπαίδευση στη ναυτιλία Κ. Μητσοτάκης: Πήραμε 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τα χρήματα αυτά δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος Γεωργιάδης: Τοξική και μίζερη η αντιπολίτευση, δεν προτείνει απολύτως τίποτα Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα ενσωματώνει με ταχύτητα και αξιοπιστία τις αλλαγές που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα Συνάντηση Κ. Τασούλα με τον Κρις Ράιτ – “Η Ελλάδα εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή”

Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2025–2026

04/12/2025

Επεκτείνεται από 12 σε 13 μήνες η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για εργαζομένους και ανέργους περιόδου 2025–2026, σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (30401/2025 – Β’ 2115).

Η νέα καταληκτική ημερομηνία έως την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2026.

Με την επέκταση της διάρκειας του προγράμματος:

διευκολύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός για την αξιοποίηση των επιταγών διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίνησης
ενισχύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί η ΔΥΠΑ.
Διανυκτερεύσεις & ειδικές κατηγορίες περιοχών

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησης με τον πάροχο και με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικότερα:

Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος, Ρόδος:
Έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή).

Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας–Αιδηψού & Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας) και Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου:
Έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Αυξημένες επιδοτήσεις

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για:

τον μήνα αιχμής Αύγουστο
την περίοδο 15.12.2025 – 14.01.2026 (Χριστούγεννα)
την περίοδο 03.04.2026 – 19.04.2026 (Πάσχα).
Για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων), η αυξημένη επιδότηση ισχύει όλο το έτος.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Επιπλέον της διαμονής, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%.
Για άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Διαβάστε επίσης...