Τελευταία νέα
Αίρεται στις 16:00 το απαγορευτικό απόπλου – Ποια δρομολόγια θα αναχωρήσουν από Ραφήνα και Λαύριο Αυξημένη επαγρύπνηση συνιστά ο Κικίλιας σε ακτοπλοϊκές και επιβάτες , λόγω των ισχυρών ανέμων Πανηγυρισμοί Σκέρτσου για την αντιμετωπίση της φωτιάς στη Σίβηρη: «Κάηκε μόνο το 1% του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, το 2006 είχε καεί το 25%» – Αντίδραση ΕΛ.Α.Σ Νέα Αριστερά για απόφαση ΣτΕ: Οι ιδιώτες δεν εξασφαλίζουν ούτε τις ελάχιστες και αποσπασματικές προϋποθέσεις λειτουργίας Φωτιά στην Αγορά Δράμας – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο ΚΚΕ για την φωτιά στη Χαλκιδική: «Η κυβέρνηση έχει το θράσος να πανηγυρίζει ότι φέτος κάηκε λιγότερο δάσος» Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Τέταρτη η Τζένγκο στο πρώτο γκρουπ του ακοντισμού και περιμένει… Πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία: Εκκενώσεις, τραυματίες και ζημιές ΕΛΑΣ κατά Σκέρτσου: Ο «Άρχων της στατιστικής αλχημείας» πανηγυρίζει γιατί λέει κάηκε μόλις το 1% στη Χαλκιδική Οι αιχμές Σκέρτσου στον Κώστα Καραμανλή για τη φωτιά στη Χαλκιδική «Αυτό ξεχνά η κάθε Λατινοπούλου»: Το σχόλιο Ακρίτα για το επεισόδιο με τους Ρομά 20 αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα για το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.
Efsyn.gr

«Αυτό ξεχνά η κάθε Λατινοπούλου»: Το σχόλιο Ακρίτα για το επεισόδιο με τους Ρομά

Τη λεκτική επίθεση κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου από ομάδα Ρομά κατά την παραμονή της στην Τήνο, σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η συνεπής δικαιωματική θέση είναι η δυσκολότερη: υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του ανθρώπου του οποίου τις ιδέες θεωρώ αποκρουστικές», σημειώνει η κ. Ακρίτα, τονίζοντας ότι «το “καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται” δεν σημαίνει ότι εξισώνω όλες τις μορφές βίας, ούτε ότι διαγράφω το ιστορικό και πολιτικό τους πλαίσιο».

Η κ. Ακρίτα επισημαίνει μάλιστα ότι «το γεγονός ότι το περιστατικό είναι εξ ορισμού καταδικαστέο, δεν μετατρέπει αυτομάτως τη Λατινοπούλου σε θύμα ρατσιστικής ή έμφυλης βίας: οι συγκεκριμένοι δεν στράφηκαν εναντίον της επειδή είναι γυναίκα ή τρανς, μαύρη ή μουσουλμάνα. Στράφηκαν για όσα ακραία ρατσιστικά έχει πει για τους “γύφτους”».
«Συνεπώς, καταδικάζουμε την λεκτική επίθεση εναντίον της, χωρίς ωστόσο να της παραχωρούμε ούτε χιλιοστό πολιτικής αθώωσης για το γεγονός ότι η ίδια είναι μια απευθείας ιδεολογική απόγονος εκείνων που έστειλαν 700.000 Ρομά στα στρατόπεδα θανάτου», τονίζει στη συνέχεια.
«Δεν θα της κάνουμε τη χάρη. Δεν θα μεταμφιεστεί ο θύτης σε θύμα. Η ιστορική μνήμη δεν διαγράφεται προκειμένου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μιας ακροδεξιάς πολιτικού να συνεχίσει τη ρατσιστική ρητορική μίσους. Οχι στο όνομα μας.
Οι λαοί χάνονται όταν χάσουν την ιστορική τους μνήμη. Γιατί η μνήμη είναι ασπίδα επιβίωσης. Κι αυτό ξεχνά η κάθε Λατινοπούλου», καταλήγει η κ. Ακρίτα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...