Τελευταία νέα
Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποκλοπές και το Κράτος Δικαίου δεν πάνε μαζί Γ.Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουδάν Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό»
Tennis24.gr

Βαβρίνκα: “Είναι η τελευταία μου φορά εδώ και θέλω να προχωρήσω”

Ο Σταν Βαβρίνκα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη στου στην πρεμιέρα για το κίνητρο που τον κρατάει, αλλά και για το τέλος της καριέρας του.
“Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι το να παίζεις έναν ολόκληρο χρόνο αποχαιρετώντας κάθε τουρνουά  δεν είναι κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό. Στο τέλος της ημέρας με παθιάζει αυτό που κάνω, πάντα θέλω να ξεπερνάω τα όριά μου. Αυτό έκανα σε όλη μου την καριέρα και, πάνω απ’ όλα, αγαπώ υπερβολικά αυτή τη δουλειά, αγαπώ υπερβολικά το να είμαι τενίστας, αγαπώ υπερβολικά τον ανταγωνισμό για να έρθω απλώς να πω αντίο.”
Ο τρεις φορές νικητής Grand Slam στάθηκε ιδιαίτερα στη δουλειά που έκανε στην προετοιμασία και στα παιχνίδια της United Cup: “Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσω να διατηρήσω το επίπεδό μου όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είμαι ήδη πολύ χαρούμενος με τα πέντε παιχνίδια που έπαιξα στην United Cup, απέναντι σε παίκτες κορυφαίου επιπέδου, δείχνοντας πολύ υψηλό επίπεδο, ακόμα κι αν κέρδισα μόνο ένα. Για μένα, το πιο σημαντικό ήταν το επίπεδο.”
Διαβάστε ακόμη: Ο Βαβρίνκα γύρισε τον χρόνο πίσω στη Μελβούρνη
Αναφερόμενος στη νίκη του στη Μελβούρνη, είπε: “Φυσικά είναι καλό να μπορείς να κερδίζεις έναν αγώνα εδώ στην αρχή της χρονιάς, αλλά κυρίως, γνωρίζοντας ότι είναι η τελευταία φορά που παίζω εδώ, είναι ακόμη πιο σημαντικό να μπορώ να προχωρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο.”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προπονητή του, Μάγκνους Νόρμαν, με τον οποίο πορεύεται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια: “Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τελειώσω την καριέρα μου μαζί του. Είναι αλήθεια ότι δουλεύουμε μαζί από το 2013. Κερδίσαμε μαζί τους πιο σημαντικούς τίτλους, ζήσαμε πάρα πολλά πράγματα. Μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω μαζί του, είναι εξαιρετικός προπονητής, γνωρίζει το τένις σε εξαιρετικό βαθμό.”
“Έχει πάντα αυτό το κίνητρο να ξεπερνά τα όρια και γι’ αυτό ταιριάζουμε τόσο καλά. Δεν έχει σημασία η ηλικία, δεν έχει σημασία το επίπεδό μου, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Πάντα θέλουμε να πάμε πιο πέρα, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Αυτό δουλέψαμε ξανά σε αυτή την προετοιμασία. Πιέσαμε πάρα πολύ για να βρούμε ένα υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό φαίνεται ήδη από την αρχή της χρονιάς.”
“Στο τέλος της ημέρας είμαι 40 χρονών και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι πολύ μπροστά, ούτε πόσο θα διαρκέσει ο αγώνας ή αν θα πάει στα πέντε σετ. Πρέπει απλώς να κάνεις το καλύτερο δυνατό με αυτό που έχεις σε κάθε στιγμή.”
“Μακάρι να ένιωθα το ίδιο, με την ίδια δύναμη και όλα τα υπόλοιπα. Δεν προσπαθώ να νιώθω όπως πριν από δέκα χρόνια. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου, γνωρίζοντας πού βρίσκομαι, ποιες είναι οι δυνατότητές μου, τι μπορώ να κάνω, τι μπορώ ακόμη να πετύχω και με ποιον τρόπο μπορώ ακόμη να παίζω.”

 
 
AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (+9h)
The post Βαβρίνκα: “Είναι η τελευταία μου φορά εδώ και θέλω να προχωρήσω” appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...