Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης Η ορεινή διαδρομή μεταξύ Φθιώτιδας και Φωκίδας που κόβει την ανάσα Ισραήλ: Ηγετικό στέλεχος της αραβικής αντιπολίτευσης καλεί σε «εβραϊκό-αραβική» συνεργασία κατά του Νετανιάχου Ν. Δένδιας: Η ταχύτατη εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητος όρος για την εθνική επιβίωση Μητσοτάκης από παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: «Όλα αυτά τα οπλικά συστήματα χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του ελληνικού λαού» Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης» Πρέσβης Ισραήλ Π. Γιανάι: Ετήσια πρωτοβουλία για την 28η Οκτωβρίου – Φέτος δωρεά σε σχολείο της Ξάνθης Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργία στα λιμάνια όλης της χώρας την Παρασκευή 30 Οκτώβρη Τασούλας: Η Ελλάδα μπορεί να αποτρέπει και να κατατροπώνει κάθε απειλή Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα μπορεί εάν χρειαστεί να κατατροπώνει κάθε απειλή Ζάκυνθος: Τραυματίστηκε 12χρονος – Το ηλεκτρικό πατίνι του συγκρούστηκε με δίκυκλο Νίκος Ανδρουλάκης για 28η Οκτωβρίου: «Εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση»
Filathlos.gr

Βασίλισσα στη Βαρκελώνη η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο μεγάλο clasico της La Liga, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σκοράρει δύο φορές και να χαρίζει τη νίκη στους Μαδριλένους στο Καμπ Νόου.
Η Ρεάλ απείλησε πρώτη, όταν στο 5ο λεπτό ο Γκιουλέρ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια από πλεονεκτική θέση. Ο ίδιος δοκίμασε ξανά στο 18′, αναγκάζοντας τον Γκαρσία σε δύσκολη επέμβαση.
Η Μπαρτσελόνα απάντησε στο 22′ με άστοχη προσπάθεια του Ραφίνια, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έφτασε κοντά στο γκολ, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Γκόρντον, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Στο 33′, ο Γκιουλέρ βρήκε τον Εμπαπέ με εξωτερικό φάλτσο, όμως ο Γάλλος αστόχησε με ακροβατικό τελείωμα.
Η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα στο 41′, όταν ο Ντιομαντέ έκανε το γύρισμα από δεξιά και μετά από άτσαλη απομάκρυνση του Μαρτίν, η μπάλα κατέληξε στον Εμπαπέ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 44′, ο Γιαμάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντιομαντέ δεν αξιοποίησε την πάσα του Γκιουλέρ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ έδωσε έμφαση στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, ισοφάρισε στο 61′, όταν ο Πέδρι δημιούργησε χώρο μέσα στην περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Ραφίνια, ο οποίος έκανε το 1-1.
Ο Γκιουλέρ απείλησε ξανά στο 63′, αλλά ο Γκαρσία απέκρουσε, ενώ στο 66′ ο Λούνιν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Μαρτίν.
Στο 78′, ο Γιαμάλ άγγιξε την ανατροπή με εντυπωσιακή ντρίμπλα και σουτ που πέρασε ελάχιστα έξω.
Η Ρεάλ, όμως, βρήκε το γκολ της νίκης στο 87′. Ο Καμαβινγκά πέρασε εντυπωσιακά τον Κουμπαρσί και έδωσε στον Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά, πετυχαίνοντας παράλληλα το 100ό του γκολ με τη φανέλα των Μαδριλένων.
Στο 90+3′, ο Λούνιν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αντεγέμι, κρατώντας το 2-1 μέχρι το τέλος και χαρίζοντας στη Ρεάλ μια σημαντική νίκη στην έδρα της αντιπάλου της.
Οι ενδεκάδες
Μπαρτσελόνα (Φλίκ): Γκαρσία, Εσπάρτ (30′ Μπαλντέ), Κουμπαρσί, Μαρτίν, Κανσέλο, Πέδρι, Ρόδρι, Φερμίν (74′ Ντε Γιονγκ), Γιαμάλ, Γκόρντον (85′ Αντεγέμι), Ραφίνια (85′ Ζεσούς).
Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λούνιν, Βαλβέρδε (62′ Ντούμφρις), Κονατέ, Χάουζεν, Κουκουρέγια, Γκιουλέρ (90+4′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Τσουαμενί, Μπ. Σίλβα (80′ Καμαβινγκά), Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Ντιομαντέ (90+4′ Εσπί).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...