Τελευταία νέα
CNN: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ο αμερικανικός στρατός – Έχει έτοιμο σχέδιο για χτύπημα στο Ιράν και αναμένει εντολή του Τραμπ Γ. Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: Η προστασία των παιδιών είναι νομική υποχρέωση, ηθική επιταγή και κοινή ευθύνη Σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα της Τρίτης και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου Αν. Αποστολάκη: Χάθηκε το 67% των τραπεζικών καταστημάτων στην Ελλάδα Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ: Η προστασία των παιδιών δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης Κουφονικολάκου: «Ρεκόρ διαφθοράς από την κυβέρνηση – Δεν λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» Καμμένος: «Δεν θα επιτρέψω συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Η Καρυστιανού να αναλάβει το υπ. Δικαιοσύνης» Σοβαρό τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Ανατράπηκε λεωφορείο του Πολεμικού Ναυτικού – 13 τραυματίες Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Έντονες βροχοπτώσεις και στην Αττική [βίντεο] Λύτρας για Ηλία Κορομηλά: «Αρνείται κάθε ανάμειξη σε στημένους αγώνες, έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που βρέθηκαν» «Καρφιά» Βορίδη κατά Σαμαρά: «Ο Καραμανλής λέει τη γνώμη του και δεν έχει ξεπεράσει το όριο» Θ. Πλεύρης: Στο επίκεντρο η λειτουργία της δομής και η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση
Efsyn.gr

Βερολίνο – Επίθεση στο Pride: Για τρομοκρατική ενέργεια μιλά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ, αναφερόμενος στην χθεσινοβραδινή επίθεση με αυτοκίνητο σε εκδήλωση pride της, αφιερωμένης στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, «Ημέρας της Οδού Christopher» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ο δράστης να βρει μιμητές.

Σύμφωνα με τον κ. Ντόμπριντ, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και 29 άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία από αυτά σοβαρά.
Τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν λάβει οδηγίες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις στη Γερμανία, ειδικά σε όσες αφορούν τον εορτασμό της «Ημέρας της Οδού Christopher», υπό τον φόβο, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο να βρει και άλλους μιμητές. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο αναζητούμενος ως ύποπτος είναι ο 21χρονος πολίτης Γερμανίας λιβανέζικης καταγωγής Αμπντούλ Μπαλούτ, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές λόγω μεγάλου αριθμού ποινικών αδικημάτων.
Η μητέρα του πολιτογραφήθηκε στη Γερμανία το 2002. Ο 21χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή και παρακολουθούσε μαθήματα αναμόρφωσης. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για χορήγηση αναστολής στην ποινή του.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που ήθελαν τον δράστη, αφού αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο, να τραυματίζει περαστικούς με μαχαίρι.
Από χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, «όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια σε πολλές περιοχές», σημείωσε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ενώ ανέφερε ότι έρευνες διεξάγονται και στα σύνορα, για το ενδεχόμενο ο δράστης να προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.
Νωρίτερα το περιοδικό Der Spiegel είχε μεταδώσει ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα στα σύνορα προς Πολωνία και προς Δανία, αλλά και στους αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν εκεί.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...