Τελευταία νέα
Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία Ο Σι Τζινπίνγκ στα… χωράφια του Τραμπ: Στηρίζει το δικαίωμα των κρατών της Λατινικής Αμερικής για ανεξαρτησία Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους» Πυρκαγιές: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – Πάνω από 150 τα «κόκκινα» κτίρια μέσα σε μια εβδομάδα Φθιώτιδα: Συνελήφθη άνδρας που πυροβολούσε τους… λαμπτήρες του δημόσιου φωτισμού Βραβεία MTV: Η «βασίλισσα» επιστρέφει: Η Madonna ξεπέρασε την Taylor Swift σε υποψηφιότητες  Κλιμακώνει η Τουρκία στο Αιγαίο: 25 παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα F-16 ΔΥΠΑ: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του
Filathlos.gr

ΒΙΝΤΕΟ – Μουντιάλ 2026: Με «ντοπιέτα» Χάαλαντ η Νορβηγία τράβηξε… κουπί στους «32»

Με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ, που πέτυχε δύο γκολ, η Νορβηγία επικράτησε 3-2 της Σενεγάλης και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, παρά την προσπάθεια των Αφρικανών να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
Ο αγώνας
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη την κατοχή και τις ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, η Νορβηγία πίεσε παραπάνω και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ, με τον Πέντερσεν να κάνει το 1-0 στο 43′.
Οι Νορβηγοί ξεκίνησαν ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Χάαλαντ να σκοράρει στο 48′ και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Η Σενεγάλη, ωστόσο, αντέδρασε στο 53′ και μείωσε σε 2-1 με τον Σαρ, βάζοντας δύσκολα στην Νορβηγία.
Όμως, η χαρά της κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού ο Χάαλαντ στο 58′ διπλασίασε τα τέρματα του και έγραψε το 3-1.
Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι με τον Σαρ, με τους Νορβηγούς να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Νορβηγία: Νίλαντ, Άγιερ, Βολφ, Χέγκεμ (84′ Οστιγκάρντ), Μπέργκε, Όντεγκααρντ, Όρσνες (46′ Μπεργκ), Σόρλοθ (84′ Μπομπ), Νούσα (73′ Σέλντερουπ), Ριέρσον (12′ Πέντερσεν), Χάαλαντ.
Σενεγάλη: Μεντί (62′ Ντιαό), Κουλιμπαλί (72′ Παπέ Σαρ), Ντιατά, Νιακατέ, Ντιούφ (54′ Γιάκομπς), Π. Γκεΐγ (54′ Μπαγιέ), Καμαρά (63′ Σις), Γκεΐγ, Μανέ, Τζάκσον, Σαρ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...