Τελευταία νέα
Hellenic Train: Πυρκαγιά στο Μενίδι διέκοψε προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού Πέντε ελληνικά νησιά στην κορυφή της λίστας για πεζοπορία και καταδύσεις – Ποιο ξεχωρίζει Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι δηλώσεις Κυριαζίδη κατά Κωνσταντοπούλου Τα 7,1 ρίχτερ έσπειραν τον τρόμο στην Ιαπωνία: Αναφορές για πολλούς νεκρούς, αγνοούμενοι, μεγάλες καταστροφές «Καρφί» από τον Θέμη Καραμουρατίδη μετά την απαγόρευση στον Μανώλη Μητσιά Σύρος: Ελεύθερη με όρους η σύζυγος του 41χρονου για τη δολοφονία της διασώστριας – Τι είπαν στις απολογίες τους Ιράν: Πρόταση προσωρινού σχεδίου για τα Στενά του Ορμούζ με έλεγχο των διελεύσεων Ο Κακλαμάνης παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Κυριαζίδη Πιέσεις Νετανιάχου προς Τραμπ: Ξανά επίθεση στο Ιράν – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» Η Apple έγινε η δεύτερη εταιρεία στα χρονικά που ξεπέρασε σε αξία τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια Τραγωδία στην Κοζάνη: Πέθανε ο 71χρονος που είχε τραυματιστεί στην πυρκαγιά στην Τραπεζίτσα Ένα κόμμα που πρώτα «ακούει» και μετά παράγει πολιτική
Libre.gr

Βολές κατά Κυριαζίδη από Αλέκο Αυλωνίτη για τη στάση του απέναντι στη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Το μέρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου πήρε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κέρκυρας, Αλέκος Αυλωνίτης, σε ό, τι αφορά στη στάση του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο κ. Αυλωνίτης τονίζει ότι η στάση του Δημήτρη Κυριαζίδη καταρρακώνει τη συνταγματική προστασία της βουλευτικής ιδιότητας. Καθώς το τελευταίο διάστημα οι φήμες φουντώνουν ότι μεταβαίνει είτε στον Αλέξη Τσίπρα είτε στο ΠΑΣΟΚ ή στην Πλεύση Ελευθερίας, ο Αλέκος Αυλωνίτης ξεκαθάρισε πως παραμένει ανεξάρτητος.  

Όλη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Η σημερινή ιταμή συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ Κυριαζίδη εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσα στη Βουλή προστίθεται στη μακρά αλυσίδα της λυσσαλέας επίθεσης που δέχεται η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Ο Κυριαζίδης, διαγραφείς από τη ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν για επίθεσή του πάλι στην Κωνσταντοπούλου, επανήλθε δριμύτερος, απλά γιατί αισθάνθηκε ασφάλεια να το πράξει.

Πώς άλλωστε να μην αισθάνεται «εντός γραμμής», όταν έχει προηγηθεί σωρεία μηνύσεων εναντίον της Κωνσταντοπούλου από στελέχη και πρόσωπα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, οι οποίες συνηγορούν στην εκτίμηση ότι υπάρχει στόχευση για την «εξαφάνισή της», πολιτική και επαγγελματική;

.Τι και αν προκαλούν ευθεία καταρράκωση της συνταγματικής προστασίας της βουλευτικής ιδιότητας και, εντέλει, του ίδιου του κοινοβουλευτισμού; Γιατί υπενθυμίζω ότι κάθε βουλευτής προστατεύεται ευθέως από το Σύνταγμα και ιδίως από το άρθρο 61, σύμφωνα με το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων» και, φυσικά, από το άρθρο 62.

Για το σύστημα Μητσοτάκη θα ήταν καλύτερα η Ζωή να κάτσει σπίτι της «και να κάνει κανένα παιδί», διότι όταν κάνει αντιπολίτευση διακατέχεται από «κάποιου είδους οίστρο» και, παρότι την αντιμετωπίζουν «με την κατανόηση που της αρμόζει», αισθάνονται περήφανοι ως «άριστοι» να εκτοξεύουν και φράσεις όπως «άσε μας, κουκλίτσα μου».

Τέτοια κατάντια Βουλής…

Η σημερινή σεξιστική, αμετανόητη, αδιανόητη φραστική επίθεση του, δήθεν μετανοημένου και γι’ αυτό επανενταχθέντος στις τάξεις της ΝΔ, Κυριαζίδη ήταν τόσο ντροπιαστική για την κυβέρνηση και τόσο αποκαλυπτική συνάμα.

Αυτοί μας κυβερνούν. Αυτοί που δεν ανέχονται κανέναν αντίλογο. Αυτοί που θεωρούν εχθρούς όσες και όσους παλεύουν για την ανάδειξη σκανδάλων και κακώς κειμένων, όπως η Ζωή. Όπως και άλλοι συνάδελφοι στη Βουλή που έτυχαν ανάλογης μεταχείρισης, υποτιμητικής και εκδικητικής, από το καθεστώς Μητσοτάκη.

Και είναι μια συνθήκη που δεν θα έπρεπε να χαροποιεί κανέναν δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Υ.Γ.: Παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής. Απλά, για να προλάβω δίκες προθέσεων και συμπεράσματα καλοθελητών…

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...