Σε περιπέτειες έχει μπει η Μάρκετα Βοντρούσοβα, μετά την επιβεβαίωση ότι βρίσκεται υπό έρευνα για παραβίαση των κανονισμών αντιντόπινγκ, ύστερα από άρνησή της να υποβληθεί σε έλεγχο.
Η πρωταθλήτρια του Wimbledon 2023 και Νο46 στον κόσμο, κατηγορείται ότι δεν επέτρεψε σε αξιωματούχο να εισέλθει στο σπίτι της στην Πράγα τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί πως αρνήθηκε να δώσει δείγμα.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία, τονίζοντας πως η παίκτρια έχει κατηγορηθεί για άρνηση ελέγχου.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μια τέτοια παράβαση μπορεί να επιφέρει τιμωρία από έναν έως και τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από τα courts.
Η εξήγηση της Βοντρούσοβα
Η Τσέχα τενίστρια υποστήριξε ότι το περιστατικό δεν ήταν «τυπικός έλεγχος», καθώς –όπως ανέφερε– η υπάλληλος που χτύπησε την πόρτα της δεν παρουσίασε τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης.
«Ήταν μια πολύ στρεσογόνα στιγμή. Ένας άγνωστος άνθρωπος ζητούσε να μπει στο σπίτι μου χωρίς να δείξει εξουσιοδότηση. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξήγησε ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση, λόγω τραυματισμών, πίεσης και προβλημάτων ύπνου.
Στην τοποθέτησή της, η Βοντρούσοβα έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση της Πέτρα Κβίτοβα, η οποία είχε δεχθεί επίθεση στο σπίτι της το 2016 από ένοπλο εισβολέα.
«Μετά από αυτό που συνέβη στην Πέτρα, δεν αντιμετωπίζουμε ελαφρά άγνωστους στην πόρτα μας», σημείωσε, εξηγώντας ότι αντέδρασε με γνώμονα την ασφάλειά της.
Η γραμμή υπεράσπισης
Ο δικηγόρος της, Γιαν Έξνερ, υποστήριξε ότι ο έλεγχος δεν έγινε σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και πως η παίκτρια είχε βάσιμο λόγο να αρνηθεί.
Όπως ανέφερε, θα επιχειρήσει να πείσει την ITIA ότι η αντίδραση της Βοντρούσοβα ήταν αποτέλεσμα έντονου στρες και φόβου, κάτι που –όπως ισχυρίζεται– επιβεβαιώνεται και από ειδικούς.
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται είτε ακρόαση είτε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές, με περισσότερες εξελίξεις να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι.
Μέχρι τότε, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τη Βοντρούσοβα να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις της καριέρας της.
Η 26χρονη δεν έχει αγωνιστεί στο tour από τον περασμένο Ιανουάριο στην Αδελαΐδα.
View this post on Instagram
A post shared by Markéta Vondroušová (@marketavondrousova)
The post Βοντρούσοβα: Αντιμέτωπη με τιμωρία για άρνηση ελέγχου ντόπινγκ appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
