Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112 Μισθοί Αρχιερέων: Θα παίρνουν από 3.270 έως 4.671 ευρώ – Ξεκινάει τον Αύγουστο η πίστωση Τι είναι εφικτό τελικά για τον Γκουτέρες; ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις συμβούλου του σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ερφούρτη κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD
Libre.gr

Βουλή/Επιτροπή Δεοντολογίας: Νέα αναβολή για την τριπλή άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου

Νέα αναβολή πήρε η συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη των Τεμπών μεταξύ της ίδιας, αστυνομικών και μιας δικαστικής γραμματέως.

Ειδικότερα, η επιτροπή επαναπρογραμμάτισε τη σχετική συζήτηση για την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 18.00, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επικαλέστηκε την παρουσία της σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την διαχείριση των κόκκινων δανείων και των funds.

Μάλιστα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έστειλε σχετική επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής, λίγο πριν από την έναρξή της, με την ίδια να έχει προχωρήσει και σε τηλεφωνική ενημέρωση από το βράδυ της Τετάρτης. Σημειώνεται πάντως, ότι η ίδια η πρόεδρος είχε ζητήσει την σημερινή ημερομηνία, μετά από τουλάχιστον τρεις προτάσεις που της είχαν γίνει από πλευράς του προεδρείου.

Το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου δεν βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ, με τους περισσότερους «γαλάζιους» να καταψηφίζουν, με εξαίρεση τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Γεωργαντά, καθώς και τους Βασίλη Οικονόμου και Βαγγέλη Λιάκο. Υπέρ της αναβολής ψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να εγκριθεί το αίτημα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία αιτήματα άρσης ασυλίας κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου αφορούν τα όσα συνέβησαν στη Λάρισα – στο πλαίσιο της δίκης για τα Τέμπη – μετά από μηνύσεις δικαστικών και αστυνομικών.

Πρόκειται πάντως για την τρίτη αναβολή της ίδιας συνεδρίασης, η οποία – όπως διαμηνύεται από το προεδρείο – αναμένεται να είναι και η τελευταία. Από αυτές, η πρώτη δόθηκε μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η δεύτερη μετά από πρωτοβουλία του προεδρείου.

Παπαδοπούλου: Στόχος της ΕΛΑΣ η εκλογική νίκη από την πρώτη Κυριακή- Το ΠΑΣΟΚ έχει εκπέμψει θολά μηνύματα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...