Απορρίφθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά πλειοψηφία, τα αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για αναβολή της σημερινής συζήτησης και ψηφοφορίας σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας τους.
Η διαδικασία στην Ολομέλεια είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή, επικαλούμενη την παρουσία της ως συνηγόρου στη δίκη για την υπόθεση Βαλυράκη.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε επίσης να μετατεθεί η διαδικασία, αναφέροντας ότι προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως ενώπιον των βελγικών αρχών στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.
Τα δύο αιτήματα εξετάστηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων και απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία, με αποτέλεσμα η συζήτηση και η λήψη απόφασης για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών να πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα στην Ολομέλεια.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
