Ο Νταβίντ Γκοφάν, μετά από 18 χρόνια, αποχαιρέτησε το τένις μέσα σε αποθέωση από τους συμπατριώτες του στις Βρυξέλλες.
Ο 35χρονος Βέλγος, στο τελευταίο ματς της καριέρας του, ηττήθηκε από τον Αμερικανό Άλεξ Μίκελσεν με 6-3, 6-4 βάζοντας τέλος σε μία αξιοπρεπέστατη και σταθερή διαδρομή στο Tour.
Goffin says goodbye
The former World No.7 plays the last singles match of his career, bowing out in Brussels after a 3-6 4-6 defeat to Alex Michelsen
#BNPPFEuropeanOpen https://t.co/XOQCNH9wu3
— Tennis TV (@TennisTV) October 22, 2026
Πρώην Νο7 του κόσμου, ο Γκοφάν κατέκτησε συνολικά έξι τίτλους στην καριέρα του, έχοντας, μέσα σε αυτή την πορεία, έχοντας σημειώσει σπουδαίες νίκες κόντρα σε: Νόβακ Τζόκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Σταν Βαβρίνκα, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Κάρλος Αλκαράθ.
Ωστόσο, η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του δεν ήταν η κατάκτηση κάποιου τροπαίου, αλλά η παρουσία του στον τελικό των ATP Finals του 2017, έχοντας κερδίσει τον Ναδάλ στη φάση των ομίλων, αλλά και τον Φέντερερ στα ημιτελικά, για να λυγίσει όμως στη συνέχεια από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.
Το τένις αποχαιρετά έναν τζέντλεμαν των κορτ, ο οποίος αφήνει πίσω του μια κληρονομιά και μια καριέρα γεμάτη συνέπεια, ήθος και επιτυχίες.
EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Βρυξέλλες: Ο Γκοφάν είπε «αντίο» στο τένις (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
