Τελευταία νέα
Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς στήριξη των μικρομεσαίων» Σφοδρή κόντρα Καμμένου και ΠΑΣΟΚ: «Έχει γαντζωθεί στο όνομα Ανδρουλάκης και πάει πίσω» – «Ακροδεξιός οχετός» απαντά η Χαριλάου Τρικούπη Τρίζει η καρέκλα της Γκιλφόιλ στην Αθήνα: Το μπαράζ δημοσιευμάτων και η δημόσια δυσφορία του Τραμπ 82 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας – Τελετή έπαρσης σημαίας στην Ακρόπολη [βίντεο] Λιακούλη:Το άρθρο του Καρτερού κατά του Ανδρουλάκη, έβγαλε το άγχος του Τσίπρα για την κάμψη του στις δημοσκοπήσεις Κάλεσμα Καμμένου για… συνέλευση της δεξιάς πολυκατοικίας: «Να μαζευτούμε η Λατινοπούλου, ο Βελόπουλος και εγώ» Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων Οργή στο ΠΑΣΟΚ και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου: «Πήρε τη σκυτάλη ο ακροδεξιός μετά τον Καρτερό» Σ. Ζαχαράκη: Αυξημένο στεγαστικό επίδομα, νέες φοιτητικές εστίες, ανακαινίσεις και επενδύσεις στη φοιτητική σίτιση Βασίλης Κόκκαλης: Ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα Ανδρουλάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή ελληνική οικονομία χωρίς στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Efsyn.gr

Βόρεια Μακεδονία: Έξι νεκροί και 51 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμη ένας άνθρωπος κατέληξε σε νοσοκομείο των Σκοπίων, έχοντας προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία, ανεβάζοντας στους έξι τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.
Πρόκειται για έναν 72χρονο άνδρα από τα Σκόπια, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες με σοβαρή κλινική εικόνα.
Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία στη χώρα για τη συνεχή εξάπλωση του ιού, καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα 51 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ αρκετοί έχουν παρουσιάσει σοβαρές εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα περιστατικά. Στα τέλη Ιουλίου είχαν καταγραφεί μόλις οκτώ κρούσματα, ωστόσο μέσα σε λίγες εβδομάδες ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε στα 51. Η εξέλιξη αυτή καθιστά το φετινό ξέσπασμα ένα από τα σοβαρότερα που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από το 2011, όταν καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία.
Λόγω της έξαρσης, οι αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση επιδημίας σε αρκετούς δήμους των Σκοπίων,ενισχύοντας τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών και την επιδημιολογική επιτήρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...