Τελευταία νέα
Ο Μητσοτάκης “έδειξε” τον χρόνο των εκλογών – Μέχρι τον Μάιο δεν επιτρέπονται “λάθη” ή “αλαζονεία” Ν. Δένδιας: 86 χρόνια μετά, το “ΟΧΙ” παραμένει σύμβολο της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού Χάρης Τζήμητρας – ΕΛ.Α.Σ.: Η Ελλάδα έχει καταστεί «δεδομένος χρήσιμος σύμμαχος» και «χώρα πελάτης» Τιμώντας την Ημέρα των Ιθαγενών Λαών Ν. Δένδιας: Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου – Στο επίκεντρο οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου Πυρκαγιά σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας: Διακοπή κυκλοφορίας στην Μενάνδρου [βίντεο] “Ρουκέτες” από καθηγητή της ιατρικής του Stanford: Άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς στην Ελλάδα που έχει υποτάξει και την δικαιοσύνη Η Αθήνα τίμησε την 28η Οκτωβρίου με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση [εικόνες – βίντεο] ΥΠΕΞ: Το ΟΧΙ παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την ελευθερία ΕΛ.Α.Σ.: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για Μπεκίρη, ακρίβεια, σκάνδαλο στο μπάσκετ Το μήνυμα του Τσίπρα για την 28η Οκτωβρίου: «Όχι» στον φασισμό, την αδικία και τη διαφθορά
Moneypress.gr

Γαλλία: Κλεμμένα προϊόντα από τις λεηλασίες εμφανίζονται στη Vinted – Σαρωτικοί έλεγχοι στις αγγελίες

Η Vinted εντείνει τους ελέγχους στη γαλλική αγορά, μετά την εμφάνιση αυξημένου αριθμού αγγελιών για προϊόντα που θεωρείται ότι μπορεί να προέρχονται από τις λεηλασίες καταστημάτων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στη Γαλλία.
Η πλατφόρμα μεταχειρισμένων ειδών ανακοίνωσε ότι προχώρησε άμεσα στον εντοπισμό και την αφαίρεση ύποπτων καταχωρίσεων, ενώ ενίσχυσε παράλληλα την παρακολούθηση νέων αγγελιών που ενδέχεται να συνδέονται με κλεμμένα προϊόντα. Η Γαλλία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τη Vinted, γεγονός που αυξάνει τη σημασία της παρέμβασής της.
«Όταν παραβιάζονται οι κανόνες μας, λαμβάνουμε μέτρα κατά των λογαριασμών που εμπλέκονται, έως και μόνιμο αποκλεισμό», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα συνεργάζεται ήδη με τις γαλλικές αρχές και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Λεηλασίες σε καταστήματα πολυτελών brands
Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από διαδηλώσεις για το κόστος ζωής, οι οποίες κλιμακώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και οδήγησαν σε λεηλασίες καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνουν καταστήματα γνωστών οίκων πολυτελείας, μεταξύ των οποίων Louis Vuitton, Burberry και Celine, να γίνονται στόχος λεηλασιών. Η Sephora ανακοίνωσε επίσης ότι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αρκετά καταστήματά της.
Ορισμένα καταστήματα των συγκεκριμένων αλυσίδων παρέμειναν προσωρινά κλειστά, ενώ η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε προβλήματα στην αντιμετώπιση των επεισοδίων και ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.
Περιορισμοί και απαγόρευση κυκλοφορίας
Στο Παρίσι επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 σε ορισμένες περιοχές, ενώ ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί είχε ήδη καλέσει τις τοπικές αρχές να επιβάλουν αντίστοιχους περιορισμούς όπου κρίνεται αναγκαίο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις ταραχές.
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν περιορίζεται πλέον μόνο στις καταστροφές και στις λεηλασίες. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν τώρα και το ενδεχόμενο τα προϊόντα που αφαιρέθηκαν από καταστήματα να μεταπωλούνται μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.
Η υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακών Υποθέσεων της Γαλλίας Anne Le Hénanff γνωστοποίησε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται τέτοιες αγγελίες.
Όπως ανέφερε, προϊόντα που εκλάπησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν ήδη εμφανιστεί προς πώληση σε ορισμένες πλατφόρμες, προειδοποιώντας ότι τέτοιες πρακτικές «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».
Πώς εντοπίζει η Vinted τις ύποπτες αγγελίες
Οι κανόνες της Vinted απαγορεύουν ρητά την πώληση κλεμμένων προϊόντων. Η εταιρεία χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία για τον εντοπισμό ύποπτων καταχωρίσεων, μεταξύ των οποίων αναφορές από εμπόρους και ιδιώτες, οι οποίες στη συνέχεια εξετάζονται από τις ομάδες ελέγχου της πλατφόρμας.
Η Vinted διαβεβαιώνει ότι συνεργάζεται ενεργά τόσο με τις γαλλικές αρχές όσο και με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Λιθουανία το 2008 και ξεκίνησε ως πλατφόρμα ανταλλαγής ρούχων. Έκτοτε εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου μεταχειρισμένων ειδών. Στον τελευταίο γύρο συναλλαγών μεταξύ επενδυτών, με επικεφαλής την EQT Growth, η αποτίμησή της έφτασε τα 8 δισ. ευρώ, περίπου 9 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...