Τελευταία νέα
Π.Τσακλόγλου: «Το 2027 μπορεί να έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης»! ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπανώτας: Με κακοποιούν πολιτικά, είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς Στ. Κασσελάκης: Περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου Παύλος Μαρινάκης: Τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια Ρωμανός: Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρούν ότι το BBB δεν τρώγεται, αλλά πιστεύουν ότι ο σανός καταπίνεται αμάσητος Στέφανος Κασσελάκης: Περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Αριστείας Μπελέρης για την υποψηφιότητά του: «Η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται» Παύλος Μαρινάκης: Κασσελάκης και Βελόπουλος καταλήγουν και οι δύο στα λεφτόδεντρα Μπλόκο στον πόλεμο Ισραήλ – ΝΑΤΟ – ΕΕ Δώρα Αυγέρη: “Το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις” (vid) “Αλέξη έλα επάνω”! Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα

Γεγονότα σαν σήμερα( Ιούνιος 12): Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Ιούνιος 12,2021

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Ιστορικά Γεγονότα


1381 – Εξέγερση των Χωρικών στην Αγγλία: Οι επαναστάτες φτάνουν στο Μπλάκχιθ.

1550 – Ιδρύεται από το βασιλιά Γουσταύο Α΄ της Σουηδίας η πόλη του Ελσίνκι στη Φινλανδία (που ανήκε στη Σουηδία εκείνη την εποχή).


1665 – Η Αγγλία εγκαθιστά δημοτική αρχή στη Νέα Υόρκη (την πρώην ολλανδική αποικία του Νέου Άμστερνταμ).


1758 – Γαλλοϊνδιανικός Πόλεμος: Ο Τζέημς Γουλφ επιτίθεται στο Λούισμπουργκ της Νέας Σκωτίας.


1864 – Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: μάχη του Κολντ Χάρμπορ. Ο Οδυσσεύς Γκραντ δίνει τη νίκη στις συνομόσπονδες δυνάμεις του Ρόμπερτ Λη όταν αποσύρει τα στρατεύματα της Ένωσης από τις θέσεις τους στο Κολντ Χάρμπορ της Βιρτζίνια και κινείται νότια.


1898 – Διακήρυξη της ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων: ο στρατηγός Εμίλιο Αγκουινάλδο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία των Φιλιππίνων από την Ισπανία.


1935 – Τερματίζεται ο πόλεμος του Τσάκο μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης.


1942 – Η Άννα Φρανκ λαμβάνει ένα ημερολόγιο για τα 13α γενέθλιά της.


1963 – Ο αντιρατσιστής ηγέτης Μέντγκαρ Έβερς δολοφονείται μπροστά από το σπίτι του στο Τζάκσον του Μισισίπι από μέλος των Κου-Κλουξ-Κλαν.


1964 – Ο αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για σαμποτάζ στη Νότια Αφρική.

1967 – Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. κρίνει αντισυνταγματικούς όλους τους πολιτειακούς νόμους που απαγορεύουν τους διαφυλετικούς γάμους.


1967 – Πρόγραμμα Βενέρα: Εκτοξεύεται το Βενέρα 4 (το οποίο θα γίνει το πρώτο ρομποτικό διαστημόπλοιο που θα μπει στην ατμόσφαιρα άλλου πλανήτη και θα στείλει με επιτυχία δεδομένα).


1990 – Το κοινοβούλιο της Ρωσίας διακηρύσσει επίσημα την ανεξαρτησία της.


1991 – Ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Τον Ιούλιο του 2019, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο κηρύχθηκε το 2021 ως Διεθνές Έτος για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας και ζήτησε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας να ηγηθεί της εφαρμογής της. Η διεθνής χρονιά θα είναι μια ιδανική ευκαιρία να αναζωογονηθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου για τον τερματισμό όλων των μορφών παιδικής εργασίας έως το 2025.

Διαβάστε επίσης...