Τελευταία νέα
Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προκλητικός μέχρι τέλους – Τραγική εικόνα που αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων Μητσοτάκης σε Μαρινάκη: Μην κρύβεσαι -Κατέβα στην πολιτική να μετρηθούμε! Σωκράτης Φάμελλος: Σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με ευθύνη Μητσοτάκη, να γίνει Προανακριτική για τον Καραμανλή

Γεγονότα σαν σήμερα (08 Μαΐου): Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Μάιος 08,2021

Παγκόσμιες Ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Κάθε χρόνο, στις 8 Μαΐου, η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας τιμά τη μνήμη ασθενών με θαλασσαιμία που δεν είναι πλέον μαζί μας. Είναι επίσης μια μέρα για να γιορτάσουμε τους ασθενείς που είναι ζωντανοί και αγωνίζονται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η θαλασσαιμία είναι μια γενετική διαταραχή αιμοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη είναι η πλούσια σε σίδηρο πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η λειτουργία της αιμοσφαιρίνης είναι η μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, περίπου 280 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν θαλασσαιμία. 

Ιστορικά  Γεγονότα   

1429 – Η Ιωάννα της Λωραίνης κάνει τους Άγγλους να άρουν την πολιορκία της Ορλεάνης, αλλάζοντας τη ροή του Εκατονταετούς Πολέμου.

1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Έλληνες νικούν τους Οθωμανούς στο Χάνι της Γραβιάς.

1886 – Ο φαρμακοποιός Τζον Στιθ Πέμπερτον πωλεί πρώτος ένα ανθρακούχο ποτό με το όνομα “Coca-Cola” ως γιατροσόφι.

1902 – Εκρήγνυται το όρος Πελέ στη Μαρτινίκα, καταστρέφοντας την πόλη Σαιν-Πιερ και σκοτώνοντας πάνω από 30.000 ανθρώπους. Ελάχιστοι άνθρωποι επιβίωσαν από την έκρηξη.

1942 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τερματίζεται η ναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων με την αεροπορική επίθεση από αεροπλανοφόρο του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού και τη βύθιση του αεροπλανοφόρου Lexington του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. Η ναυμαχία σηματοδοτεί την πρώτη φορά στη ναυτική ιστορία που δύο εχθρικοί στόλοι μάχονται χωρίς οπτική επαφή μεταξύ των πολεμικών πλοίων.

1972 – Πόλεμος του Βιετνάμ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ανακοινώνει την εντολή του να τοποθετηθούν νάρκες θαλάσσης στα μεγάλα λιμάνια του Βορείου Βιετνάμ, προκειμένου να ανακόψουν τη ροή όπλων και άλλων αγαθών στο κράτος.


1978 – Ο Ράινχολντ Μέσνερ και ο Πίτερ Χάμπελερ γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που ανεβαίνουν στο Έβερεστ χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο.


1980 – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει την εξάλειψη της ευλογιάς.

Διαβάστε επίσης...