Τελευταία νέα
Αποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ανοιχτή δημόσια εμφάνισή του μετά του Ιουνίου! Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο του – ποιοι είναι τα 5 “μπαλαντέρ” που συμπληρώνουν τους 42! Ενθουσιασμός στην αναφορά στον πρώην πρόεδρο Πρώτη καταδίκη στη δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή στον διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Η τελική παρουσίαση με τις πέντε νέες επιλογές Κασσελάκη Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή Ποιες είναι οι 5 επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλοι οι υποψήφιοι Κασσελάκης: Δε θα καταφέρετε να με τσακίσετε! – Live η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – Παρών ο Αλέξης Τσίπρας Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ποιος αγόρασε το κατασχεμένο λαθραίο ξυλόλιο (25 τόνοι…) που έβαλε μπουρλότο στα Τέμπη; Αίτημα στον Ανακριτή να δοθεί το όνομα ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση – σταθμό για Αγοραστό: “Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτραπεί το μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης” Αιχμές Παπανώτα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη Ανδρουλάκης: Η χώρα μας είναι πολύ πίσω στα προβλήματα της ειδικής αγωγής

Γεγονότα σαν σήμερα (11 Αυγουστου)

Αύγουστος 11,2021

Γεγονότα σαν σήμερα

106 – Το νοτιοδυτικό τμήμα της Δακίας (στη σημερινή Ρουμανία) γίνεται ρωμαϊκή επαρχία.


1473 – Μάχη του Οτλουκμπελί: Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής νικά αποφασιστικά τον Ουζούν Χασσάν των Ακ Κογιουνλού.


1813 – Κηρύσσεται η ανεξαρτησία της Αντιόχειας Κολομβίας.


1934 – Φτάνουν στην ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι.


1942 – Η ηθοποιός Χέντι Λαμάρ και ο συνθέτης Τζορτζ Άνθεϊλ λαμβάνουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα επικοινωνίας με διασπορά φάσματος, το οποίο αργότερα έγινε η βάση για τη σύγχρονη τεχνολογία των ασύρματων τηλεφώνων και του Wi-Fi.


1945 – Πολωνοί στην Κρακοβία εμπλέκονται σε πογκρόμ εναντίον Εβραίων στην πόλη, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πέντε.


1960 – Το Τσαντ κηρύσσει την ανεξαρτησία του.


1961 – Τα πρώην πορτογαλικά εδάφη της Ινδίας Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν την ενωσιακή περιοχή Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι.


1962 – Εκτοξεύεται το Βοστόκ 3 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ και ο κοσμοναύτης Αντριάν Νικολάγεφ γίνεται το πρώτο πρόσωπο που αιωρείται στη μικροβαρύτητα.


1970 – Η επιδημία χολέρας που μαστίζει την Ινδία και έχει κάνει την εμφάνισή της στην Αίγυπτο με τη μορφή χολεροειδούς γαστρεντερίτιδας εξαπλώνεται και στη Σοβιετική Ένωση, ενώ κρούσματα αναφέρονται στη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Νότια Κορέα. Μέτρα λαμβάνουν η Ιταλία και η Ελλάδα, ενώ σοβιετικές πόλεις στη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή του Βόλγα μπαίνουν σε καραντίνα.


1979 – Στην Ουκρανία, δύο Tupolev Tu-134 της Aeroflot συγκρούονται στον αέρα, σκοτώνοντας και τους 178 επιβαίνοντες των δύο αεροσκαφών.


1982 – Εκρήγνυται βόμβα στην πτήση 830 της Pan Am στη διαδρομή από το Τόκιο, Ιαπωνία, προς τη Χονολουλού, Χαβάη, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους 16.


2003 – Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη επιχείρησή του εκτός Ευρώπης στην 54χρονη ιστορία του.

Διαβάστε επίσης...