Τελευταία νέα
Νίκος Παππάς: Το γ@μώτο, η ατάκα για τον Τσίπρα και τον Παναθηναϊκό και το «καρφί» για τους πρώην του ΣΥΡΙΖΑ Αποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ανοιχτή δημόσια εμφάνισή του μετά του Ιουνίου! Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο του – ποιοι είναι τα 5 “μπαλαντέρ” που συμπληρώνουν τους 42! Ενθουσιασμός στην αναφορά στον πρώην πρόεδρο Πρώτη καταδίκη στη δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή στον διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Η τελική παρουσίαση με τις πέντε νέες επιλογές Κασσελάκη Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή Ποιες είναι οι 5 επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλοι οι υποψήφιοι Κασσελάκης: Δε θα καταφέρετε να με τσακίσετε! – Live η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – Παρών ο Αλέξης Τσίπρας Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ: Στ. Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ – Live η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ: Live η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας σε ένα σύστημα εξουσίας που έχει προτεραιότητα την υπηρεσία των ολιγαρχών και όχι του ελληνικού λαού»

Γεγονότα σαν σήμερα (12 Αυγουστου) :Διεθνής Ημέρα Νεολαίας

Αύγουστος 12,2021

Ιστορικά  Γεγονότα  

1099 – Α΄ Σταυροφορία: Οι Σταυροφόροι με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν νικούν στην Ασκαλώνα τις δυνάμεις των Φατιμιδών του Μαλίκ αλ-Αφντάλ. Αυτή θεωρείται η τελευταία σύγκρουση της Α΄ Σταυροφορίας.


1323 – Υπογράφεται η συνθήκη του Νέτεμποργκ μεταξύ της Σουηδίας και της Δημοκρατίας του Νόβγκοροντ, η οποία ρυθμίζει για πρώτη φορά τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.


1831 – Η γαλλική παρέμβαση αναγκάζει τον Γουλιέλμο Α΄ Κάτω Χωρών να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να καταστείλει τη Βελγική Επανάσταση.


1952 – Η νύχτα των δολοφονημένων ποιητών: Δεκατρείς εξέχοντες Εβραίοι διανοούμενοι δολοφονούνται στη Μόσχα.


1953 – Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της δοκιμή πραγματικής βόμβας υδρογόνου.


1953 – Σεισμός 7,2 Ρίχτερ κλονίζει τα νότια νησιά του Ιονίου, με απολογισμό 476 νεκρούς.


1963 – Το βραβείο Ειρήνης Λένιν απονέμεται στον Μανώλη Γλέζο, σε ειδική τελετή στη Μόσχα.


1964 – Η Νότια Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του απαρτχάιντ.


1976 – Περίπου 1.500-3.000 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται στη Βηρυτό, σε ένα από τα πιο αιματηρά γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου του Λιβάνου.


1985 – Η πτήση 123 της Japan Airlines συντρίβεται στην Ιαπωνία σκοτώνοντας 520 άτομα, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα με ένα αεροσκάφος.


1990 – Η Σου Χέντρικσον ανακαλύπτει στη Νότια Ντακότα τον μεγαλύτερο και πληρέστερο σκελετό τυραννόσαυρου που βρέθηκε ποτέ.


2000 – Βύθιση του Κουρσκ: Το ρωσικό υποβρύχιο Κουρσκ εκρήγνυται κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και βυθίζεται στη Θάλασσα Μπάρεντς, σκοτώνοντας ολόκληρο το πλήρωμα 118 ανδρών.


2004 – Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

Παγκόσμιες Ημέρες

Η Διεθνής Ημέρα της Νεολαίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, φέρνοντας τα θέματα της νεολαίας στην προσοχή της διεθνούς κοινότητας και γιορτάζοντας τις δυνατότητες της νεολαίας ως εταίρων στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία.Το 1965, στο ψήφισμα 2037 (XX), η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη Διακήρυξη για την Προώθηση μεταξύ των Νεολαίων των Ιδεών της Ειρήνης, του Αμοιβαίου Σεβασμού και της Κατανόησης μεταξύ των Λαών.

Διαβάστε επίσης...