Τελευταία νέα
Δώρα Αυγέρη: “Το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις” (vid) “Αλέξη έλα επάνω”! Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα Νίκος Παππάς: Το γ@μώτο, η ατάκα για τον Τσίπρα και τον Παναθηναϊκό και το «καρφί» για τους πρώην του ΣΥΡΙΖΑ Αποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ανοιχτή δημόσια εμφάνισή του μετά του Ιουνίου! Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο του – ποιοι είναι τα 5 “μπαλαντέρ” που συμπληρώνουν τους 42! Ενθουσιασμός στην αναφορά στον πρώην πρόεδρο Πρώτη καταδίκη στη δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή στον διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Η τελική παρουσίαση με τις πέντε νέες επιλογές Κασσελάκη Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή Ποιες είναι οι 5 επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλοι οι υποψήφιοι Κασσελάκης: Δε θα καταφέρετε να με τσακίσετε! – Live η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – Παρών ο Αλέξης Τσίπρας Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ: Live η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Γεγονότα σαν σήμερα (15 Μαΐου):Διεθνής Ημέρα των Οικογενειών.

Μάιος 15,2021

Παγκόσμιες Ημέρες

Διεθνής Ημέρα των Οικογενειών

Ιστορικά  Γεγονότα   

908 – Ο τριών ετών Κωνσταντίνος Ζ΄, γιος του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ του Σοφού, στέφεται συναυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον Πατριάρχη Ευθύμιο Α΄. Η τελετή πραγματοιείται στην Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη).

1525 – Οι εξεγερμένοι χωρικοί με επικεφαλής τον αναβαπτιστή πάστορα Τόμας Μύντσερ ηττώνται στη μάχη του Φρανκενχάουζεν, τερματίζοντας τον Πόλεμο των Χωρικών στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1618 – Ο Γιοχάνες Κέπλερ διατυπώνει τον τρίτο νόμο της κίνησης των πλανητών.

1811 – Η Παραγουάη ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Σαν σήμερα – 2 Μαΐου 1919: Η 1η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού αποβιβάζεται  στη Σμύρνη (βίντεο ιστορικού αρχείου) - Verianet

1919 – Απελευθέρωση της Σμύρνης: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Σμύρνη.

1941 – Βυθίζεται από Γερμανική αεροπορική επιδρομή το αντιτορπιλικό Λέων στον όρμο στης Σούδας.

1943 – Ο Ιωσήφ Στάλιν διαλύει την Κομμουνιστική Διεθνή, γνωστή και ως Τρίτη Διεθνή.

1963 – Πρόγραμμα Μέρκιουρι: Εκτοξεύεται η τελευταία αποστολή Μέρκιουρι, με επιβαίνοντα τον αστροναύτη Γκόρντον Κούπερ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που παραμένει πάνω από μία ημέρα στο διάστημα.

1991 – Η Εντίθ Κρεσόν γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης...