Τελευταία νέα
Τσακαλώτος: ”Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε ένα δρεπάνι κι ένα σφυρί” Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρολάρει» τον Κασσελάκη: Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε δρεπάνι και σφυρί Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη από τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου – «Απόψεις εκτός θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κόσοβο Βίντεο Χρυσοχοΐδη για την προστασία των παιδιών και την παραβατικότητα ανηλίκων – Η ανάρτηση του υπουργού Εξοργισμένη και προκλητικά σαφής η Τουρκία: Δεν θα αποδεχθούμε προσέγγιση που συνδέει την πρόοδο Άγκυρας – ΕΕ με Κυπριακό Παπανώτας: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Σοφία Μπεκατώρου» Καρανίκας κατά Αχτσιόγλου: Να κοιτάξει τα του οίκου της με τους τραμπούκους του κόμματός της Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στις 13 Μαΐου θα μεταβώ στην Άγκυρα» – Live οι δηλώσεις του από τη Σύνοδο Κορυφής Ηχητικό ντοκουμέντο – η απόλυτη κατάρρευση με ΝΔ: Αστυνομικός από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων μετά τη δολοφονία της Κυριακής: «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει» «Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει» λέει ο Αλέξης Γεωργούλης για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης Πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Λάρισας που έβγαλε “λάδι” τον Τριαντόπουλο διέταξε η Αδειλίνη

Γεγονότα σαν σήμερα(13/04):Ιδρύεται η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.

Απρίλιος 13,2021

Ιστορικά Γεγονότα

1204 – Με την ολοκλήρωση της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας, δίνεται προσωρινό τέλος στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

1919 – Βρετανικά στρατεύματα σκοτώνουν 379 άοπλους διαδηλωτές στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Τουλάχιστον 1.000 είναι οι τραυματίες.

1924 – Ιδρύεται η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε το 1924 στην Αθήνα. Η ιδρυτική συνέλευση έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου 1924. Η απόφαση για τη δημιουργία της ΑΕΚ είχε παρθεί τον Απρίλιο του 1924 στο μαγαζί αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Η επιλογή ως προς το όνομα δεν έγινε τυχαία, αφού ο σύλλογος ιδρύθηκε από Έλληνες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.Τα χρώματα της ΑΕΚ είναι το κίτρινο και το μαύρο. Το κίτρινο υποδηλώνει την ελπίδα μετά τον ξεριζωμό των χιλιάδων προσφύγων το 1922, αλλά έχει ρίζες και στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ το μαύρο υποδηλώνει τον πόνο της γενιάς εκείνης, που αναγκάστηκε να μεταφερθεί στα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Το έμβλημα του συλλόγου είναι ο δικέφαλος αετός, σύμβολο που επίσης συνδέεται με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τη Δυναστεία των Παλαιολόγων, ο οποίος κρατά ξίφος και σφαίρα ή δύο ξίφη

1943 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ανακοινώνεται η ανακάλυψη μαζικών ταφών Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου που σκοτώθηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στη σφαγή του Κατύν, προκαλώντας διπλωματική ρήξη μεταξύ της εξόριστης στο Λονδίνο πολωνικής κυβέρνησης και της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία αρνείται την ευθύνη.

1960 – Σε ισόβια δεσμά καταδικάζονται έξι κομμουνιστές, που κρίθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία, από το Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών.

1972 – Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση αποφασίζει να αναγνωρίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως τη μόνη νόμιμη εκπρόσωπο της Κίνας, αποκλείοντας έτσι τη Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν).

1975 – Στο Λίβανο, Φαλαγγίτες σκοτώνουν 26 μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σηματοδοτώντας την έναρξη του 15ετούς Εμφυλίου Πολέμου στο Λίβανο.

1987 – Η Πορτογαλία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας υπογράφουν συμφωνία με την οποία το Μακάου θα επιστραφεί στην Κίνα το 1999.


2003 – Τραγικό δυστύχημα σημειώνεται στην κοιλάδα των Τεμπών με απολογισμό 21 νεκρούς μαθητές. Το πούλμαν με τους μαθητές γύριζε στο Μακροχώρι Ημαθίας από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα και συγκρούστηκε με αποκολλημένο φορτίο φορτηγού.

Άλλα Γεγονότα
Πρωτοχρονιά στην Καμπότζη και στην Ταϊλάνδη

Διαβάστε επίσης...