Τελευταία νέα
Ευάγγελος Αποστολάκης τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα Γ.Μυλωνάκης: Δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» Νέα θύελλα στην υπόθεση Λαζαρίδη: Οταν παραιτήθηκε τη θέση του κατέλαβε η σύζυγός του Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντόνιο Κόστα με φόντο τη Μέση Ανατολή και διεθνείς εξελίξεις Συνάντηση Μητσοτάκη-Κόστα: Συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή Συζήτηση στη Βουλή: Προχωράει κανονικά- Αποκλείει την αναβολή ο Μητσοτάκης Ξανά στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση υγείας του Μυλωνάκη Γ. Γεραπετρίτης: Δέσμευση της Ελλάδας για πρόσθετη χρηματοδοτική συνεισφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ για το Σουδάν ΠΑΜΕ: Να ακυρωθεί η ποινή που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρ. Τσούνη για τη συμμετοχή του στην πανελλαδική σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Ο Ανδρουλάκης πρότεινε αναβολή της αυριανής συζήτησης λόγω Μυλωνάκη- Μητσοτάκης: Σε ευχαριστώ αλλά θα γίνει Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανά στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται με ανεύρυσμα ο Γιώργος Μυλωνάκης Φάμελλος: «Ο Λαζαρίδης είναι σήμα κατατεθέν της ρουσφετολογικής αντίληψης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά»
Libre.gr

Γεραπετρίτης: Προσηλωμένοι στην ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτη χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Γερμανίας να συγκαλέσει, από κοινού με συμμάχους και φίλους, την παρούσα Υπουργική Διάσκεψη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία όσον αφορά τη σύγκρουση στο Σουδάν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Γεραπετρίτη:

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Γερμανίας να συγκαλέσει, από κοινού με συμμάχους και φίλους, την παρούσα Υπουργική Διάσκεψη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία όσον αφορά τη σύγκρουση στο Σουδάν, η οποία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και απειλεί την περιοχή με σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Χαιρετίζω την παρουσία εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών του Σουδάν, συμπεριλαμβανομένων τοπικών ΜΚΟ, καθώς η συμμετοχή τους είναι απολύτως αναγκαία για την επίλυση της σύγκρουσης.

Επιβεβαιώνουμε εκ νέου την πάγια προσήλωσή μας στην ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν και καλούμε όλα τα μέρη να τηρούν πλήρως το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Είναι απολύτως αναγκαίο να αναπτυχθεί μια συνεκτική προσέγγιση αναφορικά με τη μετανάστευση και τον εκτοπισμό στο Κέρας της Αφρικής που επηρεάζουν τις μεταναστευτικές ροές στις οδούς τόσο της Κεντρικής όσο και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, προτείνουμε την άμεση αποχώρηση όλων των εξωτερικών δρώντων, τη δημιουργία διαδρόμων ασφαλούς διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, την οργανωμένη επιστροφή των εκτοπισμένων σε ασφαλείς ζώνες, καθώς και την παροχή προγραμματισμένης και προβλέψιμης χρηματοδότησης προς νόμιμους τοπικούς φορείς στο Σουδάν, ιδίως μέσω των Emergency Response Rooms (ERRs).

Περαιτέρω, υπογραμμίζουμε την ανάγκη ανάπτυξης κρίσιμων μη στρατιωτικών υποδομών στους τομείς της ύδρευσης, της ενέργειας, της υγείας και της επισιτιστικής ασφάλειας, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους συνιστά έγκλημα πολέμου, καθώς και τη στήριξη των γειτονικών χωρών που φιλοξενούν πρόσφυγες από το Σουδάν, προκειμένου να αποτραπεί η περιφερειακή διάχυση της κρίσης. Είναι σαφές ότι το Σουδάν χρειάζεται μια πολιτική διακυβέρνηση. Αποτελεί ευθύνη μας, καθώς και της διεθνούς κοινότητας, να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον προς αυτόν τον σκοπό.

Αγαπητοί φίλοι,

Η κατάσταση στο Σουδάν συνιστά προσβολή για τη διεθνή κοινότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οφείλουμε να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών και των παιδιών του Σουδάν, συμβάλλοντας παράλληλα στην ήδη κρίσιμη ανθρωπιστική χρηματοδοτική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα. Επιπλέον, με την ευκαιρία της σημερινής Διάσκεψης, ανακοινώνουμε τη δέσμευσή μας για πρόσθετη χρηματοδοτική συνεισφορά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Σας ευχαριστώ.

Στη Βουλή αύριο σκληρό μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη για το Κράτος Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...