Τελευταία νέα
«Καρφιά» Βορίδη κατά Σαμαρά: «Ο Καραμανλής λέει τη γνώμη του και δεν έχει ξεπεράσει το όριο» Θ. Πλεύρης: Στο επίκεντρο η λειτουργία της δομής και η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση Φονική επιδημία ιλαράς στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 1.200 νεκροί από τον Μάρτιο Αποστολάκη για μείωση τραπεζικών καταστημάτων και ΑΤΜ: «Η κυβέρνηση ευθύνεται αποκλειστικά – Άκουσα ευχολόγια» Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κορωπί λόγω εργασιών   Κουφονικολάκου: «Ρεκόρ διαφθοράς» από την κυβέρνηση – «Δεν λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» Απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία: Διαμαρτυρίες για άδικο κόστος θέρμανσης Δούρου: Σερβία και Βραζιλία δείχνουν το δρόμο για να ηττηθεί η ΝΔ Πέθανε η δημοσιογράφος της «Απογευματινής» και του «Ελεύθερου Τύπου», Λίλιαν Παπακώστα ΕΟΚ: Τον Δεκέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης μετά το τελεσίγραφο Βρούτση Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη – Έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα «Χωριάτικο»: Συνελήφθη ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος – Στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη
Efsyn.gr

Γερμανία: Κρουαζιερόπλοιο παρασύρθηκε από τον άνεμο και συγκρούστηκε με δύο κοντέινερ [βίντεο]

Σοβαρό ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Μπρεμερχάφεν στη Γερμανία. Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 της εταιρείας TUI Cruises, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 3.350 επιβάτες και μέλη πληρώματος, φέρεται να συγκρούστηκε με δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας τη Δευτέρα, αιτία του ατυχήματος ήταν μια ισχυρή ριπή ανέμου, η οποία παρέσυρε το κρουαζιερόπλοιο την ώρα που αναχωρούσε από το λιμάνι με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Το πλοίο της TUI Cruises, το οποίο ήταν σχεδόν πλήρες, επρόκειτο να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τα Κανάρια Νησιά. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία αναχώρησης, παρασύρθηκε από τον άνεμο προς δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν δεμένα στην προβλήτα του λιμανιού.
Ακολούθησαν οι συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στο ένα φορτηγό πλοίο και σοβαρές στο δεύτερο, καθώς και στο ίδιο το κρουαζιερόπλοιο.
Άνοιξε ρήγμα μήκους πολλών μέτρων στο φορτηγό πλοίο
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η σύγκρουση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αριστερή πλευρά του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
«Από τη σύγκρουση, η αριστερή πλευρά του μεγάλου φορτηγού πλοίου σχίστηκε σε μήκος αρκετών μέτρων, ενώ παραμορφώθηκαν και οι οδηγοί συγκράτησης των εμπορευματοκιβωτίων», ανέφεραν οι αρχές.
Οι ζημιές και στα τρία πλοία εντοπίζονται αρκετά μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή, γεγονός που απέτρεψε την εισροή υδάτων.
Παρά τη σφοδρότητα των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μετά το ατύχημα, το Mein Schiff 3 επέστρεψε στον επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, ενώ οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση απόπλου και στα τρία εμπλεκόμενα πλοία.
Ακυρώθηκε η κρουαζιέρα – Στο πλοίο βρίσκονταν 2.428 επιβάτες
Η TUI Cruises ανακοίνωσε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου ακυρώθηκε, καθώς οι ζημιές απαιτούν άμεσες εργασίες επισκευής σε ναυπηγείο.
«Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν καθιστούν αναγκαίες βραχυπρόθεσμες εργασίες επισκευής σε ναυπηγείο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Τη στιγμή του ατυχήματος επέβαιναν στο πλοίο 2.428 επιβάτες και 922 μέλη πληρώματος, συνολικά 3.350 άνθρωποι. Όλοι μπόρεσαν αρχικά να παραμείνουν στο κρουαζιερόπλοιο, παρά τις σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...