Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει πειθαρχικό έλεγχο για την ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλου με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, Πέτρου Κωνσταντίνου. Η απίστευτη ενέργια του υπουργείου έρχεται, καθώς ο Π. Κωνσταντίνου έδωσε ένα διαφορετικό όρκο, αναφερόμενος στον αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μεταναστών, την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης‑κεφαλαίου‑ΕΕ, τον τερματισμό των πολέμων, την τιμωρία των δολοφόνων στα Τέμπη και την Πύλο, τη λευτεριά στην Παλαιστίνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη, κάνοντας επίσης αναφορά στους εκτελεσθέντες στην Καισαριανή, τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
«Το υπουργείο Εσωτερικών και ο κ. Λιβάνιος έχει κάνει δέουσες πειθαρχικές έρευνες για την περίπτωση αυτή. Το αν θα εκπέσει θα το πουν οι υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Στη συνέχεια, στράφηκε κατά της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για «γελοιότητα που επέτρεψε ο Δούκας» και σημείωσε: «Ας το σκεφτούν όσοι δεν πήγαν στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν Μπακογιάννη».
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι υπάρχει «προφανής παρανομία», καθώς ο κ. Κωνσταντίνου «δεν είπε τον νενομισμένο όρκο», ενώ υπέγραψε ότι τον είπε. «Άρα υπάρχει κάποια πλαστογραφία», κατέληξε.
Αναλυτικά η απάντηση του Π. Κωνσταντίνου:
«Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα προχώρησε στην δεύτερη εναλλαγή της εκπροσώπησης της στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τον Κώστα Παπαδάκη και την Όλγα Κλείτσα και ανέλαβα τη θέση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας. Τώρα άλλοι θέλουν να αποφασίζουν:κυβέρνηση, Αποκεντρωμένη, ακροδεξιά, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τρολ διαδικτύου.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, η κυβέρνηση με την ακροδεξιά χέρι-χέρι, με πρόσχημα τον τρόπο ορκωμοσίας (πανομοιότυπος με τρεις προηγούμενες φορές 2010, 2014,2019) κινούνται για να ξεφορτωθούν από μιά φωνή που τους ενοχλεί διαχρονικά.
Όσον αφορά τον Αδωνη Γεωργιάδη και τους ακροδεξιούς φίλους του δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ένα καράβι που βουλιάζει η ΝΔ και το σωσίβιο της η ακροδεξιά. Νοσταλγός της χούντας που διόριζε Δήμαρχο και δημοτικά συμβούλια.
Τους ενοχλεί ο Τζαβέντ Ασλάμ; Ανάκληση ασύλου ο Πλεύρης! Τους ενοχλεί η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη; Συνεργασία με Νετανιάχου για τις απαγωγές των ακτιβιστών του στόλου της Ελευθερίας! Τους ενοχλούν οι εκπαιδευτικοί; Αργία και διώξεις!
Να τους θυμίσουμε ότι ο Ορμπαν, φίλος του Τραμπ που πρωτοστατεί σε αυτές τις διώξεις είναι παρελθόν. Θα έχουν την τύχη του!
Συνεχίζουμε όπως το δηλώσαμε στην ορκωμοσία:
‘Εχουμε μάχες ΑΜΕΣΑ:
13/5. Απεργία της ΑΔΕΔΥ για αυξήσεις και μονιμοποιήσεις ΟΛΩΝ των συμβασιούχων
13/5. Φοιτητικές εκλογές, για να μαυρίσουμε την παράταξη της ΝΔ και να δυναμώσουμε την επαναστατική αριστερά
15/5. Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Τζαβέντ στο Υπ.Μετανάστευσης κατα της ακύρωσης του ασύλου.
16/5. Πορεία αλληλεγγύης στα Προσφυγικά. Σύνταγμα 12μ
16/5. Πορεία αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη. ΝΑΚΜΠΑ
21-24 Μάη, Μαρξισμός 2026, Πάντειο, Φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών για να αλλάξουμε το κόσμο
ΟΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ANAΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
“Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδηση μου ότι θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.
Για να μπουν οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!
Για να μπει τέλος στους πολέμους και τη γενοκτονία στη Γάζα. Για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι στα Τέμπη, την Πύλο και τη Βιολάντα.
Για τη λευτεριά στην Παλαιστίνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη πάνω από σύνορα.
Για μια κοινωνία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την καταπίεση, με πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
Για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, έθνους και θρησκείας.
82 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, τιμώντας τους νεκρούς της Αντίστασης, τους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή, τιμώντας τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, θα αγωνίζομαι για μια πόλη εναρμονισμένη με τις κοινωνικές ανάγκες και το περιβάλλον, με δημοκρατία, ελευθερία, αλληλεγγύη, χωρίς ρατσισμό και νεοναζί».
Διαβάστε περισσότερα
Thepressproject.gr
