Τελευταία νέα
Το ιδεολογικό μανιφέστο Τσίπρα για τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων Αριστεράς και Κεντροαριστεράς Γιώργος Μυλωνάκης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά τη ρήξη ανευρύσματος Βουλή: Στις 11 η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου-Σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για υποκλοπές-ΟΠΕΚΕΠΕ-Λαζαρίδη Στη σκιά της περιπέτειας του Γ. Μυλωνάκη η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας» «Η κατάστασή του είναι σταθερή» – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιώργο Μυλωνάκη Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες Το Luben ξεφτιλίζει τον Λαζαρίδη (βίντεο) Ανδρουλάκης: Ζητά εκλογές για να «προλάβει» Μητσοτάκη και Τσίπρα Μαρινάκης: Ο Μυλωνάκης είναι δυνατός, θα κερδίσει τις μάχες- Σύντομα κοντά μας Μαρινάκης για Μυλωνάκη: Ο χρόνος πάγωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί – Eίναι δυνατός, ήδη βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη Διαμαντοπούλου: Την εποχή των μνημονίων άσπρισαν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα από το άγχος
Tennis24.gr

Γιάνικ Σίνερ: Για το three-peat στη Μελβούρνη

Ο Γιανίκ Σίνερ επιστρέφει στο Australian Open με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση τρίτου συνεχόμενου τίτλου, φιλοδοξώντας να επιβάλει στη Μελβούρνη μια κυριαρχία που θυμίζει τα χρόνια απόλυτης επικράτησης του Νόβακ Τζόκοβιτς στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.
Ο 24χρονος Ιταλός φτάνει στο Melbourne Park υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με πριν από έναν χρόνο, όταν η επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του είχε επισκιαστεί από την υπόθεση ντόπινγκ που οδήγησε σε τρίμηνη τιμωρία. Πλέον, με αυτή την περίοδο οριστικά πίσω του, ο Σίνερ επιστρέφει πιο ήρεμος, συγκεντρωμένος και αγωνιστικά ώριμος, μετά από μια εξαιρετική σεζόν το 2025.
«Είμαι καλύτερος παίκτης από πέρσι»
Ο Σίνερ ολοκλήρωσε το 2025 με εντυπωσιακό τρόπο, κατακτώντας το ATP Finals μετά από νίκη επί του Κάρλος Αλκαράθ, φτάνοντας τις 58 νίκες σε μια σεζόν με περιορισμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Μετά τον τελικό, ο Ιταλός δήλωσε: «Νιώθω ότι είμαι καλύτερος παίκτης από πέρσι. Ειλικρινά, ήταν μια εκπληκτική σεζόν. Πάρα πολλές νίκες και λίγες ήττες. Σε κάθε ήττα προσπάθησα να δω τα θετικά και να εξελιχθώ ως παίκτης. Νομίζω ότι αυτό λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο».
Κυριαρχία με σταθερότητα και εξέλιξη
Το παιχνίδι του Σίνερ παραμένει βασισμένο σε έναν αμείλικτο ρυθμό από τη βασική γραμμή, με συνέπεια σχεδόν μηχανικής ακρίβειας και βαριά χτυπήματα που σταδιακά «φθείρουν» τους αντιπάλους του. Παράλληλα, ο Ιταλός έχει δουλέψει ώστε να προσθέσει περισσότερη απρόβλεπτη δημιουργικότητα, στοιχείο που χαρακτηρίζει έντονα το παιχνίδι του μεγάλου του αντιπάλου, Κάρλος Αλκαράθ.
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος: «Το παιχνίδι μου έχει εξελιχθεί θετικά, ειδικά στο σερβίς. Από τη βασική γραμμή είμαι πιο απρόβλεπτος. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά πρέπει πάντα να δίνεις τα εύσημα στον αντίπαλο. Ο Κάρλος είναι απίστευτος παίκτης και σε αναγκάζει να ξεπερνάς τα όριά σου».
Στόχος το ιστορικό three-peat
Ο Σίνερ στοχεύει να γίνει ο πρώτος άνδρας μετά τον Τζόκοβιτς (2019–2021) που θα κατακτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους στο Australian Open. Ένα επίτευγμα που, αν επιτευχθεί, θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην εδραίωση της δικής του «εποχής» στη Μελβούρνη και θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό Grand Slam τίτλων του στους πέντε.
The post Γιάνικ Σίνερ: Για το three-peat στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...