Τελευταία νέα
Ξανά στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχελογιαννάκης μετά τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη: «Επιστρέφω στο σπίτι μου» Προβλήματα και καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για την κλινική που σφραγίστηκε – «Δεν είχε παροχή οξυγόνου, το δωμάτιο θύμιζε κελί» Γιάννης Αναπλιώτης: «Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σκέφτονται με την ΤΝ, όχι να σκέφτεται η ΤΝ για αυτά» ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις ανάγκες της αγοράς» Η Κύπρος παίρνει μέτρα για την ακρίβεια: Μηδενικό ΦΠΑ σε τρόφιμα, μεγάλη μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης Στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχελογιαννάκης: “Επιστροφή στις ρίζες μου” Παυσανίας Παπαγεωργίου: Η κυβέρνηση απέτυχε να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα για την πόντιση του καλωδίου Πυρά ΕΛ.ΑΣ. κατά κυβέρνησης μετά την παραδοχή Συρίγου για την Κάσο και την «υποχώρηση στις τουρκικές πιέσεις» Prodea: Στα 75,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α’ εξάμηνο – Στροφή σε logistics και φιλοξενία Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα τρίτη στην ευρωζώνη ως προς το ύψος των ενισχύσεων για την ενεργειακή κρίση Χατζηδάκης: Η Ελλάδα τρίτη στην ευρωζώνη ως προς το ύψος των ενισχύσεων για την ενεργειακή κρίση
Filathlos.gr

Γιατί ο ΠΑΟΚτσής Καρέτσας «απαγορευόταν να σκοράρει» (ΦΩΤΟ)

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον 18χρονο μεσοεπιθετικό Κωνσταντίνο Καρέτσα, ο οποίος αγωνίζεται στη Ντόρτμουντ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα παιδικά του χρόνια και σε ηλικία που είχε πετύχει πάνω από 200 γκολ σε μία σεζόν, ο πατέρας και προπονητής του, Βάιος, του ζήτησε να σταματήσει να κυνηγά μόνο το τέρμα. Η συμβουλή αυτή είχε στόχο να μάθει να αξιοποιεί την υπεροχή του υπέρ της ομάδας, δίνοντας έμφαση στις ασίστ προς τους συμπαίκτες του.
«Το να απαγορεύει ένας πατέρας στον γιο του να σκοράρει είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο. Για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, το διαμάντι της BVB, συνέβη ακριβώς αυτό»: Έτσι ξεκινάει το δημοσίευμα της εφημερίδας και συνδέει εκείνο το πατρικό μάθημα με το σημερινό στυλ παιχνιδιού του νεαρού άσου, ο οποίος εκτός από εξαιρετική ντρίμπλα διακρίνεται για την ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις και να εντοπίζει συμπαίκτες του στο γήπεδο.
Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στην αφοσίωση της οικογένειας στον ΠΑΟΚ, θυμίζοντας ένα ταξίδι-αστραπή που είχαν κάνει πατέρας και γιος το 2023 από το Βέλγιο στη Γερμανία για να δουν αγώνα της ομάδας, προκειμένου ο Κωνσταντίνος να προλάβει το σχολείο την επόμενη μέρα.
Τέλος, το άρθρο υπογραμμίζει τις ελληνικές ρίζες του ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στο Γκενκ, σκιαγραφώντας μια πορεία τεσσάρων γενεών. Η ιστορία της οικογένειας στο Βέλγιο ξεκίνησε το 1970 από τον προπάππου του που εργάστηκε στα ανθρακωρυχεία —όπως και ο παππούς του αργότερα— για να φτάσει σήμερα ο νεαρός παίκτης στη μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή της Ντόρτμουντ και στην Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...