Τελευταία νέα
Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του Ελικόπτερα: Επείγουσα οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για ελέγχους στα Bell 206 μετά την τραγωδία στη Σίφνο Βρέθηκε η 48χρονη οδηγός που έκανε αναστροφή με λεωφορείο στην Αθηνών- Σουνίου Νέα κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Νίνα Κασιμάτη ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» Σίφνος: Τι αναφέρει η Αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου – Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων ατόμων
Tennis24.gr

Γκαουντέντσι: «Το τένις έχει την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία του»

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι, υποστήριξε ότι η συνύπαρξη ξεχωριστών οργανισμών, όπως η ATP, η WTA, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) και τα τέσσερα Grand Slam, δημιουργεί εμπόδια και στερεί από το άθλημα έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Παραμένουμε υπερβολικά αργοί γιατί υπάρχουν πάρα πολλές εσωτερικές διαμάχες. Εστιάζουμε υπερβολικά στο ποιο κομμάτι της πίτας αναλογεί στον καθένα μας, αντί να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε την πίτα συνολικά», παραδέχθηκε ο Γκαουντέντσι.
Ο πρόεδρος της ATP θεωρεί πως η ενοποίηση των βασικών πυλώνων του αθλήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεαματική αύξηση των εσόδων, τα οποία σήμερα ανέρχονται περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
«Το τένις είναι υποτιμημένο. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία του. Το άθλημα χρειάζεται να δημιουργήσει μια ενιαία πλατφόρμα που να του επιτρέπει να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται, να καινοτομεί και να είναι έτοιμο για τις προκλήσεις που όλοι θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα δέκα χρόνια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα των σχέσεων μεταξύ παικτών και διοργανώσεων, σε μια περίοδο όπου οι κορυφαίοι αθλητές έχουν εκφράσει δημόσια παράπονα για οικονομικά ζητήματα, φτάνοντας ακόμη και να συζητούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
«Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για το ύψος των χρημάτων, αλλά για την ευθυγράμμιση των συμφερόντων. Θέλουμε οι παίκτες να είναι εταίροι. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κάπως άβολη σχέση, όπου οι παίκτες είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες. Τα τουρνουά λειτουργούν από μόνα τους, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό, όμως δεν υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο».
Ο Ιταλός δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι η αλλαγή αυτή είναι αναγκαία για το μέλλον του αθλήματος, τονίζοντας πως παραμένει αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη για την υλοποίησή της.
«Μετά το τέλος της καριέρας μου ως τενίστας, έγινα επιχειρηματίας. Ως επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας, βάζεις πάντα υψηλούς στόχους και προσπαθείς να πετύχεις κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η ευκαιρία είναι τεράστια και εξακολουθώ να έχω πολλή ενέργεια για να συνεχίσω να παλεύω και να προσπαθώ».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ATP αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου Masters 1000 στη Σαουδική Αραβία από το 2028, μια προοπτική που συζητείται έντονα τους τελευταίους μήνες.
Η Μέση Ανατολή έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, οι μικτές πολεμικές τέχνες και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, με το τένις να αποτελεί πλέον βασικό στόχο των επενδύσεών της.
«Χωρίς αμφιβολία, ενδιαφέρονται για κορυφαία αθλητικά προϊόντα και εμείς είμαστε ένα από αυτά», κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΤΡ.
The post Γκαουντέντσι: «Το τένις έχει την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία του» appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...