Τελευταία νέα
Μετά την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθάνασης Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προκλητικός μέχρι τέλους – Τραγική εικόνα που αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων Μητσοτάκης σε Μαρινάκη: Μην κρύβεσαι -Κατέβα στην πολιτική να μετρηθούμε!

Γ. Βαρουφάκης: Μαυρογιαλούρος 2.0 vs Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0 σημειώσατε Χ

Απρίλιος 14,2021

Ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στη Βουλή στη συζητηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.».

Μέγα κεφάλαιο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης είναι η Αξιοπιστία και η Εμπιστοσύνη.

Σας προειδοποιούσαμε: Προετοιμαστείτε για την απόδραση από τα οριζόντια μέτρα.

Ο κόσμος μας δεν θα τα αντέξει για πολύ.

Θα πάψει να σας πιστεύει, να σας ακούει, να σας υπολογίζει.

Εκεί είμαστε τώρα.

Αποτέλεσμα; Στην τετραπλή χρεοκοπία κράτους, τραπεζών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προστέθηκε και μια πέμπτη χρεοκοπία: Χρεοκόπησε η αξιοπιστία των μέτρων για την υγειονομική πανδημία.

Αδυνατεί να καταλάβει ο πολίτης γιατί του απαγορεύεται μια μοναχική βόλτα σε μια παραλία στις 4 το πρωί αλλά είναι οκ να ποδοπατήται στα σουπερμάρκετ και στα λεωφορεία γιατί να μπορεί να πάει στο Mall ή στο ΙΚΕΑ αλλά όχι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, γιατί πρέπει να στέλνει SMS όταν κανείς δεν τα ελέγχει παρά μόνο οι διάφορες Palantir που εμπορεύονται τα προσωπικά του δεδομένα;

Ο κόσμος εκεί έξω γελά, εφόσον μπορεί να γελάσει ακόμα, με τον παραλογισμό των μέτρων σας.

Βγάζετε ανακοινώσεις και κανείς δεν σας παίρνει στα σοβαρά.

Σπαταλήσατε το μέγα κεφάλαιο της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Εμείς προτείναμε: Μαζικά τεστ

Εσείς επιλέξατε: Καταστολή αντί για δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ & έξυπνες εφαρμογές στα κινητά, επιλέξατε SMS και νυχτερινή απαγόρευση και 13 μήνες μετά φέρνετε τα Self-tests, ένα απαίσιο άλλοθι για το δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ που δεν στήσατε.

Για τον τουρισμό:

Εμείς προτείναμε: Μοριακό 72 ωρών και ράπιντ στην είσοδο

Εσείς επιλέξατε: Αλγόριθμο της συμφοράς, εξαπατήθηκε ο Πρωθυπουργός γι’ αυτόν.

Κι ερχόμαστε στο τελικό χτύπημα στην όποια αξιοπιστία σας έμεινε: Είναι δυνατόν να ανοίγετε το ΙΚΕΑ και το Mall αλλά να κρατάτε κλειστά τα μικρομάγαζα που, έτσι κι αλλιώς, και πριν την κρίση μετά βίας έβλεπαν πελάτη;

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ θα επιβάλετε στους ανθρώπους μας αυτά που σας επιβάλουν οι ιδιοκτήτες του ΙΚΕΑ, του Mall, των καζίνο;

Ξέρω, ξέρω. Για αυτούς δουλεύετε, σε αυτούς υποτάσσεστε. Το ερώτημα συνεπώς επανατίθεται σε άλλη βάση: ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ θα σας ανέχονται οι μικρομεσαίοι που τους κρατάτε κλειστούς την ώρα που ανοίγετε τα ΙΚΕΑ και τα Mall; Απάντηση: Όχι για πολύ!

Το ΜέΡΑ25 βάζει πάνω απ΄ όλα την υγεία.

Και αμέσως μετά την προστασία των οικονομικά πιο αδύνατων.

13 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είστε μια πραγματική απειλή τόσο στην δημόσια υγεία όσο και μια τεράστια απειλή τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες.

13 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι πλέον ξεκάθαρο, έτσι μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες στην Κεντρική Ευρώπη, στη Βρετανία, στις ΗΠ, ότι ο ιός μεταδίδεται βασικά στους χώρους δουλειάς και μέσα στα σπίτια όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, ιδίως οι νέοι, σε περιόδους απαγόρευσης και γενικού κλεισίματος.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΜέΡΑ25 εισηγείται:

Την άμεση κατάργηση μέτρων αλόγιστης κρατικής καταστολής που μόνο την αξιοπιστία της πολιτείας πλήττουν, όχι την μετάδοση του ιού: Τέλος σε SMS και νυκτερινή απαγόρευση. Εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας – ιδίως της κοινωνικής απόστασης. Άνοιγμα του εμπορίου στην βάση της αρχής ό,τι ισχύει για τα πολυκαταστήματα και τα σουπερμάρκετ να ισχύει παντού. Άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους με τα ίδια μέτρα προστασίας. Τουρισμός με μοριακό τεστ 72 ωρών και ράπιντ τεστ κατά την είσοδο.

Και, δεν θα κουραστούμε να το απαιτούμε: Δίκτυο Κέντρων Μαζικών τέστ που θα μετατραπεί και σε εμβολιαστικά κέντρα και θα μείνει ως “προίκα” στο ΕΣΥ.

Το δημόσιου και το ιδιωτικού χρέους είτε θα το κουρέψουμε, είτε θα πνίξουμε αυτή τη χώρα.

Για το δημόσιο Χρέος: τα “3 δωδεκάρια” χρέους που φορτώνονται στις πλάτες των φορολογουμένων από την Κυβέρνηση: 12 δις “ΗΡΑΚΛΗ” για τα αρπακτικά ταμεία, 12 δις δάνεια από Κομισιόν για μεγάλες εταιρείες από το δήθεν Ταμείο Ανάκαμψης και 12 δις επί πλέον χρέος που θα αγοράσει η ΕΚΤ.

Το χρέος, όπως ήταν, είναι ακόμα περισσότερο μη βιώσιμο και τώρα και η χρεοδουλοπαροικία βαθαίνει με κουρέματα σε συντάξεις να πλησιάζουν.

Το Ελλάδα 2.0: Μακροοικονομικά ασήμαντο ΕΣΠΑ, χωρίς κανένα πλάνο για γηγενή πράσινη ανάπτυξη, κανένα πλάνο για μετά την απολιγνιτοποίηση, κανένα πλάνο για παραγωγή υδρογόνου, μόνο χαμηλή προστιθέμενη αξία, τη στιγμή που χειροτερεύει και το χρέος και το ισοζύγιο πληρωμών.

Εν πολλοίς το Ελλάδα 2.0, με το 5ο Μνημόνιο υπό εξέλιξη, θυμίζει Μαυρογυαλούρος 2.0 και γεφύρια, και ποτάμια τάζει, κι ό,τι θέλετε, εκτός από αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Οικονομικό Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αναντιστοιχία όσων θετικών προτείνει και της δέσμευσης της ηγεσίας Τσίπρα να μην προβει στην ρήξη που είναι προαπαιτούμενο όσων επαγγέλλεται. Χρειάζονται μονομερείς κινήσεις κόντρα στο Eurogroup για κατάργηση ΗΡΑΚΛΗ, Υπερταμείου και προπληρωμών φόρων, αλλιώς μιλάμε για ένα Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0.

Καλώ λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι όσο είναι Πρωθυπουργός η Κυβέρνηση του δεν θα κουρέψει καμία επικουρική σύνταξη, αλλιώς παραδέχεται ότι ισχύει αυτό που λέμε για το 5ο μνημόνιο. Το ίδιο κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ας δεσμευτεί ότι όταν γίνει Κυβέρνηση θα καταργήσει τον “Ηρακλή”, αλλά δεν τολμάτε να το κάνετε.”

Διαβάστε επίσης...